Siegers op schot tegen RDC

Het is de week van Olaf Siegers. De aanvaller van GFC scoorde vorige week al drie keer in het duel tegen Gorssel (3-6 winst) en afgelopen dinsdag drie keer in de wedstrijd om de Tukker Cup tegen SDC ’12 (1-5 winst). Vandaag wist hij maar liefst vijf keer te scoren in het thuisduel tegen FC RDC dat door GFC uiteindelijk met 8-4 werd gewonnen. Het zag er lang niet naar uit dat het een ruime zege zou worden tegen de ploeg uit Deventer die nog puntloos is. RDC kwam in het eerste half uur met 0-2 voor treffers van Kai van den Beld en Jesse Westerweel. Daarna drong GFC aan en scoorde Olaf Siegers zijn eerste twee goals kort na elkaar.Vlak voor rust schoot Tim Wassink nog op de paal waarna beide ploegen de thee opzochten met een 2-2 ruststand.

In de tweede helft was het al snel wel raak voor Tim Wassink die de 3-2 binnen schoot. Daarna kwam RDC weer op de helft van GFC en scoorde het na een grote gemiste kans, de 3-3. Luuk Helms was op het randje van buitenspel, de doelpuntenmaker. Direct na die goal was het alweer raak voor GFC. Olaf Siegers kopte de 4-3 binnen. Hij maakte even later ook vierde van de middag: 5-3. Na een mooie aanval kopte invaller Collin Mensink de 6-3 binnen en was het duel wel beslist. Voor Siegers was het echter nog niet genoeg. Hij maakte de 7-3 en dus zijn vijfde in dit duel. Luuk Helms zorgde nog voor de 7-4 maar het slotakkoord was voor de Goorse ploeg. Spits Tim Wassink bepaalde de eindstand op 8-4.

Door de zege is GFC de trotse koploper in de vierde klasse E van het zaterdag-amateruvoetbal met 10 punten uit 4 wedstrijden. Volgende week is een inhaalweekend en is GFC vrij. Een week later staat de thuiswedstrijd tegen Sportclub Rijssen op het programma. Komende dinsdag komt GFC ook weer in actie in de strijd om de Tukker Cup. DOS ’37 uit Vriezenveen dan op sportpark Heeckeren, de tegenstander.

Gerelateerde berichten

  • GFC wint in eenvoudig in Rijssen9 november 2019 GFC wint in eenvoudig in Rijssen Na de veertienklapper van vorige week tegen BZSV had GFC vanmiddag ook geen moeite met SV Rijssen al viel de score wel minder hoog uit. Op sportpark de Koele werd het uitduel met 0-5 […]
  • GFC klopt Juliana: 4-112 september 2020 GFC klopt Juliana: 4-1 Een goede generale voor GFC in aanloop naar de competitiestart volgende week. De derde en laatste poulewedstrijd in het regionale bekertoernooi werd met 4-1 gewonnen van het Hengelose […]
  • GFC geeft 3-0 voorsprong uit handen6 september 2020 GFC geeft 3-0 voorsprong uit handen GFC heeft het tweede bekerduel tegen Achilles ’12 uit Hengelo met 3-3 gelijk gespeeld. De rood zxwarten kwamen voor rust met 3-0 voor maar gaven die voorspring na de thee uit handen. Olaf […]
  • GFC in matig duel onderuit bij Heracles8 februari 2020 GFC in matig duel onderuit bij Heracles GFC ging vandaag in Almelo in een matig duel met 2-1 onderuit tegen AVC Heracles. Op het terrein aan de Bornsestraat waar ooit het knusse stadionnetje van de profs van Heracles stond, […]
  • GFC boekt belangrijke zege op ATC’65, Wassink weer trefzeker23 november 2019 GFC boekt belangrijke zege op ATC’65, Wassink weer trefzeker GFC heeft vanmiddag een duidelijke en verdiende 4-1 zege geboekt op het Hengelose ATC'65 dat vooraf evenveel punten (18) had dan de rood zwarten. Tim Wassink (foto) was wederom op schot […]