Twenthe boekt ruime zege op Rood Zwart

Twenthe boekte vanmiddag een prima zege op het Deldense Rood Zwart. Op sportpark ’t Piepwillem werd het maar liefst 4-0 in de Hofderby die live werd uitgezonden op Hofstreek TV. De Goorse Tricolores stonden na acht minuten al met 2-0 voor. direct na de aftrap was het ‘good old’ Mark Nijland die de openingsgoal al na 14 seconden (!) binnen schoot en enkele minuten later tekende Stef Eland voor de tweede Goorse treffer. In het eerste bedrijf hoefde Twenthe-goalie Bas Zweers nauwelijks in actie te komen en was de 2-0 een magere afspiegeling van de verhoudingen.

In de tweede helft kwamen de bezoekers uit Delden wat anders voor de dag maar echt in de problemen kwam Twenthe nooit echt. Rood Zwart kreeg wel een strafschop in de tweede helft maar de penalty werd door Niek Oude Veldhuis gemist. Hij schoot via de bovenkant van de lat, over.

Na 25 minuten in de tweede helft werd de wedstrijd definitief beslist door Jeffrey Asbroek die zijn poeier via de voet van een Deldense verdediger over de keeper krulde: 3-0. Diezelfsde Asbroek mocht vlak voor tijd na overtreding in de 16-meter ook nog aanleggen vanaf elf meter. Hij faalde niet en bracht de eindstand op 4-0. Twenthe heeft in de vierde klasse B nu 6 punten uit 3 tot nu toe gespeelde wedstrijden. Volgende week gaat de ploeg van trainer Mark Bolink op bezoek bij Hoeve Vooruit.

Gerelateerde berichten

  • Twenthe boekt nipte zege in Rietmolen20 september 2020 Twenthe boekt nipte zege in Rietmolen Twenthe is de nieuwe competitie in de vierde klasse B begonnen met driepunter. In en tegen Rietmolen werd het 0-1. Een verdiende zege, zeker gezien het aantal kansen voor de ploeg van […]
  • Twenthe speelt gelijk tegen Eibergen24 november 2019 Twenthe speelt gelijk tegen Eibergen Twenthe heeft vandaag op het eigen sportpark 't Piepwillem met 1-1 gelijk gespeeld tegen FC Eibergen. Een puntendeling waarmee de Goorse ploeg het minst gelukkig was aangezien er een goal […]
  • Bolink langer door bij vv Twenthe17 december 2020 Bolink langer door bij vv Twenthe Mark Bolink is ook volgend seizoen de hoofdtrainer van Twenthe. De Gorenaar begon dit jaar aan zijn eerste seizoen bij de Tricolores, maar speelde met zijn ploeg slechts vier […]
  • Bijzondere gast bij vv Twenthe12 oktober 2020 Bijzondere gast bij vv Twenthe Een bijzondere gast die, ondanks de Corona-maatregelen, toch toegang kreeg tot sportpark 't Piepwillem om daar te kijken naar de Hof derby tussen vv Twenthe en Rood Zwart. Het was […]
  • Bolink kent vuurdoop, Gierveld terug bij Tricolores11 juli 2020 Bolink kent vuurdoop, Gierveld terug bij Tricolores Gespannen en toch ook zelfverzekerd begint hij aan zijn klus bij vv Twenthe. Plaatsgenoot Mark Bolink moet na deze zomer kleur gaan gegeven aan de Tricolores. De trainer sprak eerder deze […]