Twenthe boekt ruime zege op Rood Zwart

Twenthe boekte vanmiddag een prima zege op het Deldense Rood Zwart. Op sportpark ’t Piepwillem werd het maar liefst 4-0 in de Hofderby die live werd uitgezonden op Hofstreek TV. De Goorse Tricolores stonden na acht minuten al met 2-0 voor. direct na de aftrap was het ‘good old’ Mark Nijland die de openingsgoal al na 14 seconden (!) binnen schoot en enkele minuten later tekende Stef Eland voor de tweede Goorse treffer. In het eerste bedrijf hoefde Twenthe-goalie Bas Zweers nauwelijks in actie te komen en was de 2-0 een magere afspiegeling van de verhoudingen.

In de tweede helft kwamen de bezoekers uit Delden wat anders voor de dag maar echt in de problemen kwam Twenthe nooit echt. Rood Zwart kreeg wel een strafschop in de tweede helft maar de penalty werd door Niek Oude Veldhuis gemist. Hij schoot via de bovenkant van de lat, over.

Na 25 minuten in de tweede helft werd de wedstrijd definitief beslist door Jeffrey Asbroek die zijn poeier via de voet van een Deldense verdediger over de keeper krulde: 3-0. Diezelfsde Asbroek mocht vlak voor tijd na overtreding in de 16-meter ook nog aanleggen vanaf elf meter. Hij faalde niet en bracht de eindstand op 4-0. Twenthe heeft in de vierde klasse B nu 6 punten uit 3 tot nu toe gespeelde wedstrijden. Volgende week gaat de ploeg van trainer Mark Bolink op bezoek bij Hoeve Vooruit.