Twenthe boekt ruime zege op Rood Zwart

Twenthe boekte vanmiddag een prima zege op het Deldense Rood Zwart. Op sportpark ’t Piepwillem werd het maar liefst 4-0 in de Hofderby die live werd uitgezonden op Hofstreek TV. De Goorse Tricolores stonden na acht minuten al met 2-0 voor. direct na de aftrap was het ‘good old’ Mark Nijland die de openingsgoal al na 14 seconden (!) binnen schoot en enkele minuten later tekende Stef Eland voor de tweede Goorse treffer. In het eerste bedrijf hoefde Twenthe-goalie Bas Zweers nauwelijks in actie te komen en was de 2-0 een magere afspiegeling van de verhoudingen.

In de tweede helft kwamen de bezoekers uit Delden wat anders voor de dag maar echt in de problemen kwam Twenthe nooit echt. Rood Zwart kreeg wel een strafschop in de tweede helft maar de penalty werd door Niek Oude Veldhuis gemist. Hij schoot via de bovenkant van de lat, over.

Na 25 minuten in de tweede helft werd de wedstrijd definitief beslist door Jeffrey Asbroek die zijn poeier via de voet van een Deldense verdediger over de keeper krulde: 3-0. Diezelfsde Asbroek mocht vlak voor tijd na overtreding in de 16-meter ook nog aanleggen vanaf elf meter. Hij faalde niet en bracht de eindstand op 4-0. Twenthe heeft in de vierde klasse B nu 6 punten uit 3 tot nu toe gespeelde wedstrijden. Volgende week gaat de ploeg van trainer Mark Bolink op bezoek bij Hoeve Vooruit.

Gerelateerde berichten

  • Twenthe boekt nipte zege in Rietmolen20 september 2020 Twenthe boekt nipte zege in Rietmolen Twenthe is de nieuwe competitie in de vierde klasse B begonnen met driepunter. In en tegen Rietmolen werd het 0-1. Een verdiende zege, zeker gezien het aantal kansen voor de ploeg van […]
  • Twenthe nagenoeg veilig na knappe zege in en tegen Rekken22 mei 2022 Twenthe nagenoeg veilig na knappe zege in en tegen Rekken Twenthe heeft zich vanmiddag nagenoeg veilig gespeeld. De Goorse Tricolores boekten een uiterst knappe zege bij Sportclub Rekken en hebben daarmee de nacompetitie uit zicht. Bij de […]
  • Hector en Twenthe verliezen Hofderby’s12 mei 2022 Hector en Twenthe verliezen Hofderby’s Hector en Twenthe wisten vanavond in een doordeweekse speelronde weer geen punten te behalen. Hector verloor in Delden met 4-2 van Rood Zwart terwijl Twenthe op eigen veld met 1-4 […]
  • Twenthe speelt doelpuntloos gelijk tegen Rood Zwart27 maart 2022 Twenthe speelt doelpuntloos gelijk tegen Rood Zwart Geen goals op sportpark De Scheetheuvel vanmiddag tijdens de Hofderby tussen Rood zwart en vv Twenthe. Een wedstrijd waarin twee gelijkwaardige ploegen niet tot heel veel kansen kwamen. […]
  • Twenthe in extremis langs Rietmolen20 maart 2022 Twenthe in extremis langs Rietmolen Twenthe behaalde vanmiddag een benauwde overwinning in de vierde klasse B op hekkensluiter Rietmolen. In het Gelderse kerkdorp werd het uiteindelijk 2-3 door een Goorse treffer in de […]