Zonnepark Spechthorst/De Whee in gebruik, Stadslandbouw profiteert

Het nieuwe zonnepark Spechthorst/De Whee in Goor heeft de eerste stroom geleverd. Het 8,6 hectare grote park kan energie opwekken voor zo’n 2400 huishoudens en is medio september door Enexis aangesloten op het electriciteitsnet. Het is de bedoeling dat het park de komende 25 jaar zonne-energie blijven leveren. In het kader van de financiële participatie is in overleg met de buren van het zonnepark afgesproken om donaties te doen aan drie maatschappelijke doelen. Eén daarvan is de Stichting Stadslandbouw in Goor. Ook de Buurtvereniging Herike-Elsen en de Stichting Boerderijverlichting kunnen jaarlijks geld tegemoet zien. Het Zonnepark is door het Corona-virus niet officieel geopend.

Gerelateerde berichten

  • Enexis: Goorse zonneparken kunnen energie wel kwijt23 juli 2019 Enexis: Goorse zonneparken kunnen energie wel kwijt De twee zonneparken die in Goor gepland zijn kunnen na de realisatie de energie wel kwijt. Dat zegt Enexis, Die moet straks vijf zonneparken in de Hof van Twente aansluiten op het […]
  • Eerste zonnepanelen Entersestraat zijn gelegd5 december 2019 Eerste zonnepanelen Entersestraat zijn gelegd De eerste zonnepanelen van het zonnepark aan de Entersestraat in Goor zijn gelegd (foto). Het zonnepark wat straks in totaal 6.342 zonnepanelen krijgt, is het eerste zonnepark in de […]
  • Groen licht voor zonneparken Spechthorst en Entersestraat19 september 2018 Groen licht voor zonneparken Spechthorst en Entersestraat De gemeenteraad van de gemeente Hof van Twente heeft gisteravond het licht op groen gezet voor de aanleg van de zonneparken die zijn gepland naast industrieterrein De Spechthorst aan de […]
  • Inloopbijeenkomst over zonnepark Spechthorst24 april 2018 Inloopbijeenkomst over zonnepark Spechthorst Er is komende donderdag een inloopbijeenkomst over het nieuw te realiseren zonnepark Spechthorst. Die is komende donderdag tussen 17:00 uur en 19:00 uur in het gemeentehuis in Goor. Het […]
  • Schapen voorkomen schaduw op zonnepanelen18 juli 2020 Schapen voorkomen schaduw op zonnepanelen Een natuurlijke en creatieve wijze om schaduw van beplanting op zonnepanelen te voorkomen op het zonnepark aan de Entersestraat. Daar zijn een twintigtal schapen gestald van schaapsherder […]