Corona-cijfers blijven oplopen, ook een dode gemeld in de Hof

Net voordat gisteravond de nieuwe stevige maatregelen werden afgekondigd om het Corona-virus alsnog te beteugelen, werd duidelijk dat de situatie in Goor en de overige kernen in de Hof van Twente nog steeds ernstig is. In het afgelopen etmaal werden maar liefst 28 nieuwe besmettingen geregistreerd, waren er twee nieuwe ziekenhuisopnames en is er één Corona-dode gemeld in de Hof, de 150e in de regio Twente.

De nieuwe maatregelen in deze ‘gedeeltijke lockdown’ treffen ook in Goor met name de horeca en de sportverenigingen. Vandaag zijn de café’s voorlopig voor het laatst geopend tot 22:00 uur en mogen alleen kinderen tot 18 jaar nog sporten. Amateurcompetities worden, ook voor deze categorie, stil gelegd. Met name die beslissing kwam hard aan bij de clubs die de jeugd dus alleen nog maar mag laten trainen en de kleedkamers en kantines gesloten moet houden.

“We moeten het ermee doen en er is zeker begrip voor de maatregelen” zegt SV Hector-voorzitter Peter Velderman. “We moeten wel een aantal praktische zaken oplossen zoals de plek van de EHBO-koffer bij calamiteiten tijdens trainingen en de taakverdeling van onze vrijwilligersgroep.”

De horeca komt ook in hetzelfde schuitje als in het voorjaar toen café’s en restaurants de deuren gesloten moesten houden. “Het komt natuurlijk niet als een verrassing” zegt John Westerik van Café Johnys. “Maar het is wel weer een behoorlijke klap, niet alleen voor ons natuurlijk. Ik vrees dat er landelijk wel zaken om gaan vallen en ik hoop dat de regering ook nu met goede steunmaatregelen komt. Dan kunnen wij het nog wel even volhouden maar het is natuurlijk niet wat je wilt.”

Door de sluiting van de horeca komen ook de regionale en lokale biljart- en dartcompetities weer stil te liggen.

Andere horeca-bedrijven, die ook een restaurantfunctie hebben in het Goorse zoals Grand Café De Zon en Bar Bistro D’Olde Smidse, hebben al aangekondigd om weer maaltijden te gaan bezorgen.