Woningbouw op grond achter De Ster, onduidelijkheid over voortbestaan feestzaal

Op de grond achter Café De Ster komen op termijn maximaal negen woningen. Het College van B&W heeft aan de Ootmarsumse projectontwikkelaar EBD laten weten mee te willen werken aan de herontwikkeling als aan een aantal voorwaarden wordt voldaan. De woningen moeten volgens de stukken van de gemeente komen op het terrein waar nu een reeks garageboxen staan. In die stukken staat ook dat een deel van de feestzaal van De Ster plat zou moeten voor de woningbouw. Uitbater en eigenaar Eric Weerkamp van De Ster wil daar desgevraagd echter niets over kwijt. Het verdwijnen van (een deel van) de zaal is volgens het stuk van de gemeente wel aan de orde en een voorwaarde om de vergunning te verlenen. Dit omdat de horeca-categorie moet worden veranderd naar die van café/restaurant (categorie 1) waarin lagere geluidsnormen zijn toegestaan. Ook moeten er voldoende parkeerplekken in de directe omgeving beschikbaar blijven.

Gerelateerde berichten

  • Nieuw muzikaal evenement in Goor10 maart 2018 Nieuw muzikaal evenement in Goor Er komt een nieuw muzikaal evenement op het Sterplein in het Goorse Sterplein. Op zaterdag 8 september vindt daar de eerste editie plaats van 'Vrienden op het STERplein'. Dan zullen […]
  • Wie wordt de nieuwe Prins Carnaval van Goor ?29 november 2017 Wie wordt de nieuwe Prins Carnaval van Goor ? Het wordt alweer de achtste Prins Carnaval van de nog jonge Goorse carnavalsvereniging CV Sterzo en hij (of zou het voor het eerst een zij zijn?) volgt vanaf komende zaterdagavond (2 […]
  • Nagenieten van de Goorse Revue…26 november 2017 Nagenieten van de Goorse Revue… Zo'n 1100 Gorenaren genoten in de afgelopen twee weekeinden van de sketches en liedjes tijdens de Grote Goorse Revue. Deze begon met de broer van André Rieu die zijn eigen bijzondere kijk […]
  • Goorse Revue bijna uitverkocht15 november 2017 Goorse Revue bijna uitverkocht De voorstellingen van de Goorse Revue, komend weekeinde en het weekeinde daarna zijn nagenoeg uitverkocht. Er zijn alleen nog enkele kaarten voor de eerste twee (van vier) uitvoeringen van […]
  • Stormloop op kaarten Goorse Revue27 oktober 2017 Stormloop op kaarten Goorse Revue Er is, evenals vorig jaar, weer een stormloop op toegangskaarten voor de Grote Goorse Revue in de achterzaal van De Ster. Vorige week is de kaartverkoop begonnen en inmiddels zijn al meer […]