Pluryn moet stoppen met ‘Wonderschool’

De zogenoemde ‘Wonderschool’ aan de van Coeverdenstraat in Goor moet van de gemeente Hof van Twente heel snel stoppen met de activiteiten in het pand naast de Heeckerenschool. Volgens de gemeente is het gebruik van het pand in strijd met de bestemming ‘kantoor met bedrijfswoning’. De voormalige kleuterschool is momenteel in gebruik voor de opvang en scholing en/of huisvesting van drie jongeren. Burgemeester Ellen Nauta: “Dit is niet toegestaan en is ook niet wenselijk. Het betreft kwetsbare jongeren met een zorgvraag. Zij zijn gebaat bij een stabiele en veilige locatie die voldoet aan de regels. Daar is op deze plek geen sprake van.”

De gemeente heeft eerder al gesprekken gehad met eigenaar Danny Hempel over zijn plannen en ook toen al aangegeven dat de ‘Wonderschool’ daar niet mag komen. Nauta: “We hoorden vorige week bij toeval dat deze jongeren in onze gemeente zijn geplaatst. Daar zijn we verbijsterd over. Dergelijke kwetsbare jongeren die verblijven in een pand waarin dat niet is toegestaan, bovendien zonder dat wij daar van wisten. We hebben Pluryn dan ook gevraagd hoe dit heeft kunnen gebeuren en hun verantwoordelijkheid hierin te nemen.” De zorgorganisatie heeft tot 30 oktober de tijd om de jongeren over te plaatsen.

Gerelateerde berichten

  • Minder onrust over zorgwoning na gesprek met burgemeester en wethouder24 april 2019 Minder onrust over zorgwoning na gesprek met burgemeester en wethouder Twintig omwonenden van het voormalige schoolgebouw aan de van Coeverdenstraat zijn gisteravond in gesprek gegaan met burgemeester Nauta en wethouder Meulenkamp over de plannen van […]
  • Lidl-plannen in de ijskast6 juli 2017 Lidl-plannen in de ijskast De nieuwe plannen voor de bouw van een Lidl-supermarkt in de Kerkstraat gaan voor zeker een jaar de ijskast in. De gemeenteraad heeft met algemene stemmen een voorstel van de lokale PvdA […]
  • Hej d’r last van?…20 oktober 2020 Hej d’r last van?… Hoe moeilijk kun je het elkaar soms maken? Gisteren scrolde ik door nieuwsberichten op de verschillende nieuwssites die onze Hof rijk is en bemerkte een boel wrevel. Of het nu gaat over […]
  • Brand in schuur van Coeverdenstraat17 juni 2018 Brand in schuur van Coeverdenstraat In de Goorse van Coeverdenstraat is vanmiddag brand uitgebroken in een schuurtje achter een van de duplexwoningen. Hoe de brand is ontstaan is niet bekend. De Goorse brandweer was snel ter […]
  • Zorgcomplex Scherpenzeelseweg dichterbij na zaak bij Raad van State15 juni 2017 Zorgcomplex Scherpenzeelseweg dichterbij na zaak bij Raad van State Het zorgcomplex van de JP van den Bentstichting aan de Scherpenzeelseweg lijkt er gewoon te gaan komen ondanks bezwaren van buurtbewoners. Die vroegen gisteren bij de Raad van State om het […]