Hej d’r last van?…

Hoe moeilijk kun je het elkaar soms maken? Gisteren scrolde ik door nieuwsberichten op de verschillende nieuwssites die onze Hof rijk is en bemerkte een boel wrevel. Of het nu gaat over woonwagenplaatsen, opvang van leerlingen bij ‘De Wonderschool’ in het pand van een voormalige kleuterschool, gedoe over de nieuw te bouwen Lidl op de plek van de Rabo óf nieuwbouw achter ‘De Ster’. Het is allemaal niet goed of het deugt niet…

Ik heb trouwens met enig vermaak de ingezonden brief aan deze site van een PvdA-schaduwfractielid gelezen waarin hij uit de doeken doet dat de gemeenteraad een tandeloos monster is en af en toe een gebitje zonder Kukident in heeft. Kern van zijn verhaal was dat de meesten braaf opzitten en pootjes geven en vooral niet tegen de draad in gaat. Tegen de draad in gaan wordt gezien als ‘niet netjes’ en wordt ervaren als een aanval op de persoon. Als ik in de gemeenteraad zou zitten, denk ik dat ik iedere vergadering de hoogst lopende trammelant met heel het zooitje zou hebben. Ik denk dat ik er zo tegenin zou gaan, dat ze de draad helemaal niet meer zien.

Wat is er zo moeilijk aan om gewoon eens te kijken waar mogelijkheden liggen in plaats van continu te kijken waar de onmogelijkheden liggen? Regel gewoon een plek voor die woonwagens. Dat kan binnen een paar dagen voor elkaar zijn. De gemeente is wettelijk verplicht het voor elkaar te maken. Sterker nog, het had al lang voor elkaar moeten zijn.

De tijd van rekken, pappen en nathouden is toch een keer klaar? Regel nu gewoon dat die bestemmingsvergunning voor elkaar komt in dat oude kleuterschooltje. Er is een immens tekort aan gespecialiseerde opvang voor zulk soort kinderen. En als dat pand niet voldoet aan de eisen, help er dan aan mee om er voor te zorgen dat dat wél zo is. Waarom moet dat nu zo moeilijk? Wordt er tegengewerkt omdat er iemand op z’n pikkie is getrapt omdat ze niet geïnformeerd zijn wat daar gebeurde?

Achter ‘De Ster’ is het volgens enkelen niet wenselijk nieuwe huizen te bouwen. Er zou immers nog genoeg plek zijn op andere locaties in Goor. Wat zou het je toch in Godsnaam interesseren dat daar huizen gebouwd worden? Hej d’r last van? Steet ut oe in de weg? Mooi toch juist, er zijn veel starters die een huis zoeken. Het enige wat ik dan weer een beetje jammer vind is dat er weinig tot geen Goorse bedrijven bij betrokken zijn. Wees loyaal, koop lokaal was toch het devies?

Het heeft volgens mij allemaal te maken met ‘de wil’. En ik geloof dat dát ingrediënt wat te weinig voorkomt op de menukaart van onze bestuurders in een veel te duur gebouw.

Namens Niels,

een fijne dag…