Gemeente vraagt om honden aangelijnd te houden om koeienziekte te voorkomen

De gemeente Hof van Twente vraagt hondenbezitters om de honden tijdens het uitlaten aan de lijn te houden en zeker niet weilanden in te laten rennen waar koeien grazen zoals in De Meene. De ontlasting van honden kan bij koeien de ziekte ‘Neospora’ veroorzaken. Deze aandoending kan tot gevolg dat kalfjes met afwijkingen worden geboren of dat de koe een miskraam krijgt.

Gerelateerde berichten

  • Eerste hondenlosloopveld op speelveld Gorterstraat24 november 2017 Eerste hondenlosloopveld op speelveld Gorterstraat Het eerste hondenlosloopveld in de gemeente Hof van Twente komt op het grasveld aan de Gorterstraat aan de rand van Goor. Dat heeft het college van B&W besloten. Het hondenveld komt er […]
  • Oproep: Houdt honden aan de lijn in natuurgebieden om reekalfjes te beschermen1 mei 2021 Oproep: Houdt honden aan de lijn in natuurgebieden om reekalfjes te beschermen De zogenoemde Wild Beheer Eenheid (WBE) Hof van Twente heeft een dringende oproep voor hondenbezitters om de honden in de komende periode aangelijnd te houden in natuurgebieden rondom […]
  • Sleutel gevonden Waterhoeksweg15 februari 2021 Sleutel gevonden Waterhoeksweg Veel plaatsgenoten hebben dezer winterse dagen natuurlijk de buitenlucht opgezocht. Veelal in De Meene. En daar vond een van onze oplettende bezoekers een huis- of schuursleutel. De […]
  • Goorse spoorwegovergangen blijven toegankelijk12 november 2020 Goorse spoorwegovergangen blijven toegankelijk De zogenoemde NABO's (Niet Actief Beveiligde Overwegen) in Goor blijven toch toegankelijk voor voetgangers en fietsers. Om veiligheidsredenen wilde Prorail deze spoorwegovergangen […]
  • Auto te water in De Meene UPDATE)19 oktober 2020 Auto te water in De Meene UPDATE) Een personen-auto is aan het einde van de middag het Twentekanaal ingereden. De geparkeerde auto, die waarschijnlijk niet op de handrem stond, is het water ingegleden vanaf de Meenweg net […]