Gemeente vraagt om honden aangelijnd te houden om koeienziekte te voorkomen

De gemeente Hof van Twente vraagt hondenbezitters om de honden tijdens het uitlaten aan de lijn te houden en zeker niet weilanden in te laten rennen waar koeien grazen zoals in De Meene. De ontlasting van honden kan bij koeien de ziekte ‘Neospora’ veroorzaken. Deze aandoending kan tot gevolg dat kalfjes met afwijkingen worden geboren of dat de koe een miskraam krijgt.

Gerelateerde berichten

  • Eerste hondenlosloopveld op speelveld Gorterstraat24 november 2017 Eerste hondenlosloopveld op speelveld Gorterstraat Het eerste hondenlosloopveld in de gemeente Hof van Twente komt op het grasveld aan de Gorterstraat aan de rand van Goor. Dat heeft het college van B&W besloten. Het hondenveld komt er […]
  • Rijkens wil ‘Deltaplan’ voor boerensector18 december 2017 Rijkens wil ‘Deltaplan’ voor boerensector Een opmerkelijke ingezonden brief van PvdA-voorman Fred Rijkens. De Goorse fractievoorzitter pleit daarin voor een 'Deltaplan' om de boerensector in ons land te redden. Rijkens stelt dat […]
  • Schapen gebeten en opgejaagd door honden7 oktober 2019 Schapen gebeten en opgejaagd door honden Het is de Goorse schaapherders Martin en Max Wormmeester een doorn in het oog: Loslopende honden in de buurt van de kuddes. In de woonwijk Heeckeren was het dit weekend weer raak en zijn […]
  • Frits B. verwaarloosde niet alleen 47 honden11 mei 2018 Frits B. verwaarloosde niet alleen 47 honden Het houdt de gemoederen ook al dagen bezig in Goor. De zaak met de beruchte hondenfokker Frits B. (63) uit Ambt Delden. Hij weet telkens weer de inspecteurs van de Dierenbescherming om […]
  • BOA’s in conclaaf met hondenbezitters20 mei 2016 BOA’s in conclaaf met hondenbezitters De zogenoemde Buitengewone Opsporingsambtenaren (BOA's) gaan vanaf komende maandag, tijdens een actieweek in de Twentse gemeenten, ook in Goor op jacht naar hondenbezitters. De ambtenaren […]