Stembureau-leden en stemmentellers gezocht

De gemeente Hof van Twente is op zoek naar stembureaumedewerkers en stemmentellers die willen helpen tijdens de Tweede Kamerverkiezingen van 17 maart 2021. Vanwege de geldende Corona-maatregelen zijn er extra mensen nodig op de stembureaus. De gemeente zoekt inwoners die aan de slag willen gaan als lid van het stembureau op de dag van de verkiezingen én die op 18 maart mee willen helpen met de centrale telling van de stemmen. Dit laatste is nog wel onder voorbehoud, omdat centrale stemopneming mogelijk niet zal worden toegestaan vanwege de maatregelen.

De nieuwe stembureau-leden en tellers moeten tenminste 18 jaar zijn, kiesgerechtigd, stressbestendig en representatief. Er staat een dagelijkse vergoeding van tenminste €140 tegenover de werkzaamheden.
Verenigingen en stichtingen met een maatschappelijk doel kunnen zich ook aanmelden om een stembureau te bemensen. De vergoeding wordt dan beschikbaar gesteld aan de vereniging of stichting. Aanmelden kan via deze LINK. Verenigingen en stichtingen kunnen per mail contact opnemen met het team Burgerzaken van de gemeente.