Goorse columnist geweerd uit Hofweekblad

Een column van de Goorse columnist Bert Schabbink verschijnt vandaag niet in het Hofweekblad omdat hij het epistel afsluit met de vloek ‘Godverdomme’. De scribent die ook voor deze site jarenlang een column verzorgde, deelt in zijn schrijven een ervaring met het ZGT in Almelo. Daarvan belde een arts met zijn zoon, die medicatie gebruikt, om te vragen of het ‘goed gaat’. Het ultra-korte gesprekje bleek Schabbink later bijna €270 te kosten. Daarover sprak hij in zijn column ‘Duur doktertje’ zijn opperste verbazing uit en sloot af met de hardgrondige vloek. De hoofdredactie van het Hofweekblad weigert de column om die reden te plaatsen. Bert Schabbink weigert echter zijn schrijfsel aan te passen omdat hij zegt dat de vloek zijn gevoel het beste typeert. Bovendien vindt hij dat de vrijheid van meningsuiting in het geding is. De column van Schabbink is online wel te lezen via deze LINK.

Gerelateerde berichten

  • ‘Donders duur doktertje’ houdt gemoederen bezig29 december 2020 ‘Donders duur doktertje’ houdt gemoederen bezig Een column van de Goorse scribent Bert Schabbink (foto) houdt de gemoederen in 'zorgverzekeringsland' aardig bezig. Onder de titel 'Donders duur doktertje' schreef hij over de torenhoge […]
  • Bert Schabbink 50 jaar !30 mei 2020 Bert Schabbink 50 jaar ! Het is feest aan de van Hoevellstraat waar de nodige spandoeken en versieringen zijn opgehangen bij de woning van Bert Schabbink. De Goorse scribent- en muziekliefhebber, die inmiddels […]
  • Identiteit…19 november 2019 Identiteit… In tegenstelling tot wat er zaterdag in de Tubantia stond, dat Twente zich moet opmaken voor 'extreem weer' zoals hitte, droogte en wateroverlast, vind ik het vooral gewoon erg koud. En […]
  • Gorenaar onderwerp in column Mart Smeets23 november 2014 Gorenaar onderwerp in column Mart Smeets De Goorse journalist Bert Schabbink is onderwerp van een column van Mart Smeets in de Varagids. De beroemde sportpresentator is collega van de voormalig columnist van deze site bij Studio […]
  • Foxwild…12 juli 2022 Foxwild… "Hatseflats!" klonk het zaterdag in ‘Foxwild Goor”. Mijn campingvriend Petertje ‘Massa is Kassa’ deed een plaatselijke supermarkt aan om zijn biertje te promoten, waar ik zelf […]