Nederlaag Lidl bij Raad van State: Uitrit-vergunning terecht ingetrokken

Een fikse tegenvaller voor supermarktconcern Lidl en een grote opsteker voor de tegenstanders van de komst van de supermarkt naar de Kerkstraat én de gemeente. De Raad van State heeft vandaag namelijk bepaald dat de gemeente Hof van Twente terecht de uitrit-vergunning voor vrachtwagens heeft ingetrokken nadat uit onderzoeken bleek dat de verkeersveiligheid daar in het geding komt. De Raad van State vindt evenals de gemeente dat het te gevaarlijk is voor andere weggebruikers in de Wheeme als vrachtwagens vanaf die plek moeten in- en uitrijden om te laden en te lossen.

Bron: GoogleMaps

Lidl ging in hoger beroep bij de Raad van State nadat eerder de rechtbank in Zwolle al oordeelde dat de vergunning daarvoor terecht werd ingetrokken.

Daarmee hecht de Raad van State meer waarde aan de uitkomsten van onderzoeksbureau Goudappel en Coffeng, ingeschakeld door de gemeente, dan aan de bevindingen van Royal Haskoning dat door de Lidl is gevraagd de situatie te beoordelen.

Eerder werd ook al bepaald dat een in- en uitrit aan de Laarstraat niet wenselijk is vanwege de verkeersveiligheid. De Lidl heeft wel toestemming om de supermarkt te laten bouwen en mikt nu op een uitweg aan de Kerkstraat.

Gerelateerde berichten