Lidl mag wel laden en lossen in de Kerkstraat

Waar de Lidl bot ving in het streven om een laad- en losplaats bij de nieuw te bouwen vestiging in de Kerkstraat aan de Wheeme te realiseren, mag de Duitse supermarktketen dat wel aan de Kerkstraat. De Raad van State verwierp de bezwaren van omwonenden en ondernemers die beroep hadden ingesteld tegen de uitspraak van de rechtbank in Zwolle die al eerder bepaalde dat de omgevingsvergunning daartoe niet onrechtmatig is afgegeven door de gemeente Hof van Twente. De laad- en losplaats mag gecreëerd worden aan de Kerkstraat aan de noordzijde van het trottoir.

Vrachtwagens met voorraad moeten dan door de Laarstraat aanrijden. Met deze uitspraak is de komst van een nieuwe Lidl aan de Kerkstraat een stuk dichterbij gekomen omdat voor de bouw ervan al een vergunning is afgegeven. Een grote tegenvaller voor de buurtbewoners én ondernemersvereniging Goor Collectief dat de Lidl in het huidige pand aan het Weversplein wil houden. De volledige uitspraak is via deze LINK te bekijken.

Gerelateerde berichten