Wie kent deze mensen ?

De redactie kreeg een bijzonder verzoek van Henny Peijnenburg uit Den Bosch. Zij is op zoek naar mensen, die personen op de foto’s hieronder herkennen uit de periode maart tot en met december van het oorlogsjaar 1945. Zij verbleven zij in deze periode tijdelijk als vluchtelingen in de Overijssel en het zou zomaar kunnen dat ze in die tijd in of om Goor zijn gehuisvest denkt Henny. Hoogstwaarschijnlijk zijn de grootmoeder en de kinderen ondergebracht op een boerderij, denkt Peijnenburg. Eén van de kinderen op de foto is haar inmiddels overleden vader Kees. Ze schreef in 2003 een
boek over zijn jeugd geschreven, maar kon maar geen informatie vinden over die 9 maanden uit zijn leven en is nog steeds op zoek naar informatie. Wie wat herkent en informatie heeft kan mailen met hennypeijnenburg@nullhome.nl of bellen met 06-11321663.

vlnr: Grootmoeder Dina Peijenburg, Sjaan, Annie, Jan en Kees

Gerelateerde berichten

  • Vermiste vrouw ‘genoot’ van wandeling11 mei 2016 Vermiste vrouw ‘genoot’ van wandeling Een 82-jarige vrouw is vandaag een tijdje vermist geweest. Ze was weggelopen uit zorgcentrum De Stoevelaar waarna een zoektocht werd ingezet. De politie kreeg daarbij hulp van diverse […]
  • Gemeentegids op de mat en online9 oktober 2014 Gemeentegids op de mat en online De gemeente Hof van Twente heeft de nieuwe gemeentegids in Goor en omgeving huis aan huis laten bezorgen. Daarin staan naast de informatie over het college en de raadsleden ook […]
  • Hof van Twente stopt met gemeentegids23 april 2015 Hof van Twente stopt met gemeentegids De gemeentegids die jaarlijks huis aan huis werd bezorgd en ook digitaal te raadplegen was, is ter ziele. Het college van B&W heeft besloten om geen gids meer uit te geven en daarmee […]
  • Sloaptablet’n bunt ut…19 april 2016 Sloaptablet’n bunt ut… Het Tuindorp in Goor heeft al langere tijd last van straatdealertjes, rotzooi trappende jeugd rondom het jongerencentrum en volgens sommigen wantoestanden in het buurthuis. Deze wijk is er […]
  • Er komen vluchtelingen, waar is nog ongewis16 september 2015 Er komen vluchtelingen, waar is nog ongewis Dat er ergens in Goor of in de andere kernen in de Hof, vluchtelingen zullen worden opgevangen is een kwestie van tijd. Wethouder Pieter van Zwanenburg (foto) zei gisteren in de […]