Wie kent deze mensen ?

De redactie kreeg een bijzonder verzoek van Henny Peijnenburg uit Den Bosch. Zij is op zoek naar mensen, die personen op de foto’s hieronder herkennen uit de periode maart tot en met december van het oorlogsjaar 1945. Zij verbleven zij in deze periode tijdelijk als vluchtelingen in de Overijssel en het zou zomaar kunnen dat ze in die tijd in of om Goor zijn gehuisvest denkt Henny. Hoogstwaarschijnlijk zijn de grootmoeder en de kinderen ondergebracht op een boerderij, denkt Peijnenburg. Eén van de kinderen op de foto is haar inmiddels overleden vader Kees. Ze schreef in 2003 een
boek over zijn jeugd geschreven, maar kon maar geen informatie vinden over die 9 maanden uit zijn leven en is nog steeds op zoek naar informatie. Wie wat herkent en informatie heeft kan mailen met hennypeijnenburg@nullhome.nl of bellen met 06-11321663.

vlnr: Grootmoeder Dina Peijenburg, Sjaan, Annie, Jan en Kees

Gerelateerde berichten

  • Eetadressen gezocht voor Oekraïense vluchtelingen21 juni 2022 Eetadressen gezocht voor Oekraïense vluchtelingen Sinds enkele maanden worden in Goor vluchtelingen uit Oekraïne opgevangen. Om hen een zorgeloze avond te bieden en in een huiselijke sfeer plaatsgenoten te ontmoeten, organiseert […]
  • Hof voldoet nog lang niet aan doelstelling huisvesten statushouders26 mei 2022 Hof voldoet nog lang niet aan doelstelling huisvesten statushouders De gemeente Hof van Twente voldoet nog lang niet aan de eis van het rijk om voor 1 juli veertig statushouders te huisvesten. Dat blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws. Er zijn tot op heden […]
  • Oekraïense vluchtelingen centraal in radioprogramma Hofstreek FM29 april 2022 Oekraïense vluchtelingen centraal in radioprogramma Hofstreek FM In het radioprogramma HvT Politiek en Nieuws op Hofstreek FM staat morgen de komst van Oekraïense vluchtelingen naar onze gemeente centraal. Te gast is onder meer scheidend wethouder […]
  • Heeckerenschool in actie voor Oekraïne16 april 2022 Heeckerenschool in actie voor Oekraïne De afgelopen maand stond op de Heeckerenschool in het teken van de hulp aan de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne. Leerlingen kwamen in actie door statiegeldflessen te verzamelen, […]
  • Hygiënetasjes voor vluchtelingen16 april 2022 Hygiënetasjes voor vluchtelingen Goor Collectief komt ook in actie voor Oekraïne en gaat het weldoenerswerk van PAX Kinderhulp Hof van Twente meer en meer omarmen. De ondernemers uit 't Twentse Haagje hebben ‘hygiëne […]