Hof blijft het relatief ‘goed’ doen maar complete lock- down dreigt

De maatregelen van de overheid om het Corona-virus in te dammen zijn gisteren nog verder aangescherpt en voor de Gorenaren zou het in de komende dagen zomaar eens erger kunnen worden. Dit omdat de regio Twente bij die gebieden hoort, die een dergelijk hoge besmettingsgraad kent waardoor wellicht nog meer maatregelen nodig zijn zoals het sluiten van scholen en het instellen van een avondklok. Dat komt niet in eerste instantie door het aantal besmettingen in de gemeente Hof van Twente.

De twee wekelijkse update van het RIVM toont een stabilisatie aan in Goor en omgeving. Er zijn in de afgelopen 14 dagen 227 mensen positief getest ten opzichte van 226 in de periode daarvoor. Het aantal besmettingen op 100.000 inwoners ligt in de Hof op 648,5 en dat is fors lager dan Twentse brandhaarden als Dinkelland en Tubbergen waar dat getal boven de 1.000 uitkomt.

Gerelateerde berichten