Goorse spoorwegovergangen blijven toegankelijk

De zogenoemde NABO’s (Niet Actief Beveiligde Overwegen) in Goor blijven toch toegankelijk voor voetgangers en fietsers. Om veiligheidsredenen wilde Prorail deze spoorwegovergangen afsluiten maar dat stuitte op veel verzet. Met name de overgangen in De Meene aan de Heijinksweg en de IJsbaanweg worden veel gebruikt evenals de overweg aan het Zompepad naast De Oliphant. De spoorwegovergangen (8 NABO’s in de Hof) worden wel gesaneerd.

Overgang Heijinksweg

Een werkgroep met buurtbewoners, de Stadsraad Goor, de Stichting Stads-Regge Goor, het Netwerk wandelroutes Overijssel en Regio Twente én de rentmeester van Weldam zij uiteindelijk gekomen tot een voor alle partijen aanvaardbare oplossing. De overgangen worden wel gesaneerd maar het blijft toch mogelijk om het spoor te kruisen, al is dat soms wel met een omweg. Hoe de overgangen er precies komen te liggen en hoe het eruit gaat zien is nog niet duidelijk. Daarvoor worden in de komende periode plannen gemaakt.

Overgang Zompepad

Gerelateerde berichten

  • ‘Spoorwegovergangen moeten open blijven’11 juli 2019 ‘Spoorwegovergangen moeten open blijven’ De spoorwegovergangen in de Meene moeten niet worden gesloten. Dat is de mening van het overgrote deel aan een poll op deze site naar aanleiding van plannen van de gemeente en Prorail. […]
  • Plannen voor sluiting twee Goorse spoorweg-overgangen5 juni 2019 Plannen voor sluiting twee Goorse spoorweg-overgangen Het zal voor wandelaars die vanuit Goor De Meene in willen tegen het zere been zijn want de mogelijkheden daartoe worden behoorlijk beperkt als het aan Prorail ligt. Dit wil namelijk alle […]
  • Bewoners Wachtpostdijk in actie door naderende sluiting Nabo’s13 oktober 2021 Bewoners Wachtpostdijk in actie door naderende sluiting Nabo’s Bewoners die net buiten Goor in de buurt van de spoorwegovergangen aan de Wachtpostdijk en De Bree wonen voeren actie tegen de sluitingen van vier onbewaakte spoorwegovergangen (Nabo's) […]
  • Overlast door werkzaamheden aan het spoor15 juni 2021 Overlast door werkzaamheden aan het spoor ProRail vernieuwt binnenkort grote delen van het spoor tussen Eefde en Delden. Daarom zijn er, ook in Goor, een aantal overwegen (tijdelijk) afgesloten. ProRail gaat grootschalige […]
  • Peiling Stadsraad: Spoorwegovergangen open houden8 juni 2020 Peiling Stadsraad: Spoorwegovergangen open houden De spoorwegovergangen op de IJsbaanweg en Heijinksweg moeten toegankelijk blijven voor fietsers en voetgangers. Dat is één van de uitkomsten van de eerste digitale peiling bij het […]