Goorse kinderen kunnen tekeningen voor Sinterklaas bij burgemeester Nauta kwijt

Na de oproep in het Sinterklaas-journaal bij de NTR op televisie, om tekeningen voor Sinterklaas in te leveren bij de burgemeester in de eigen plaats, heeft de fractievoorzitter van GroenLinks, William Sanchez, vragen gesteld aan burgemeester Ellen Nauta over het komende Sinterklaasfeest in de Hof. Geheel in stijl antwoordt ze op rijm en geeft aan dat de tekeningen inderdaad welkom zijn en dat ze zelfs moeite heeft gedaan om de Goedheiligman hier te laten aanmeren maar dat daarmee niets is gedaan. De vragen en de antwoorden die in een raadsbrief zijn gedeeld, zijn via ‘lees meer’ te lezen. Ellen Nauta heeft ook een videoboodschap achter gelaten op de website van het Sinterklaasjournaal. Klik op de afbeelding hieronder om die boodschap te zien.

  1. Heeft het College reeds kennis genomen van de uitzending van het
    Sinterklaasjournaal van 10 november j.l.?
    Uiteraard weet uw burgemeester van de hoed en de rand
    Want de Hoofdpiet was al wat eerder in ons land.
  2. Klopt het dat burgemeester Nauta de goede Sint ook een brief heeft geschreven waarin zij Sinterklaas welkom heet in de Hof van Twente?
    Uw burgemeester is tot het uiterste gegaan, maar de media zijn gek op grote steden en BNers, dus is met die moeite niets gedaan.
  3. Heeft de burgemeester en het college reeds antwoord gekregen van Sinterklaas?
    Sint zelf had er wel oren naar, zo’n binnenkomst in onze prachtige Hof van Twente, maar als gezegd gaat zijn journaal slechts voor de grote krente. “Gemiste kans” hoor ik u roepen tijdens het fractieberaad. Wis en waarachtig en groot gelijk dat u wilt weten van de kous en de naad.
  4. Is de burgemeester bereid om alle tekeningen van de kinderen in de Hof van Twente op te sturen naar Sinterklaas?
    Met Sint is het goed afspraken maken. De Goedheiligman en zijn Pieten zullen nimmer verzaken. Dus alle kinderen uit de hele Hof doe waar je al zo lang naar hebt verlangd. Maak mooie tekeningen en dan zorgt jullie burgemeester dat Sint ze allemaal ontvangt.
  5. Is de burgemeester ook bereid om tekeningen en de verlanglijstjes van de gemeenteraad aan Sinterklaas door te geven?
    Nou dat is misschien wat veel gevraagd van de burgemeester, kinderen gaan altijd voor. Tekeningen zou nog kunnen, maar verlanglijstjes, tsja dat weet ik niet hoor. Voor je het weet wordt het weer zo politiek uitvergroot en valt het mooiste kinderfeest daardoor in de sloot.