CDA wil geen verbod op carbid-schieten

Nu een algemeen vuurwerkverbod voor de komende jaarwisseling vanwege het Corona-virus, gisteren werd aangenomen door de Tweede Kamer, rijst de vraag of dat verbod ook geldt voor het traditionele carbid-schieten dat ook in Goor veel wordt gedaan op oudejaarsdag. Het CDA in de raad van de gemeente Hof van Twente, wil dat die traditie in stand wordt gehouden en heeft daarom gevraagd of burgemeester Nauta, als bestuurslid van de Veiligheidsregio Twente, bereid is om het carbid-schieten daar op de agenda te krijgen en te pleiten voor een uitzondering.

De veiligheidsregio’s IJsselland en Noord- en Oost-Gelderland hebben daarin al aangegeven dat zij het carbid-schieten zullen toestaan. Gisteren werd een algeheel- en landelijk vuurwerkverbod afgekondigd voor de komende jaarwisseling. Het afsteken van knalvuurwerk was al verboden. De Twentse burgemeesters nemen komende week een beslissing over het carbid-schieten.


Gerelateerde berichten

  • Jaarwisseling rustig verlopen1 januari 2022 Jaarwisseling rustig verlopen De jaarwisseling is in Goor rustig en zonder noemenswaardige incidenten verlopen. Wel ging er, ondanks het vuurwerkverbod, toch nog veel de lucht in tijdens de jaarwisseling zoals in de […]
  • Rustige jaarwisseling, wel veel vuurwerk1 januari 2021 Rustige jaarwisseling, wel veel vuurwerk De jaarwisseling is in Goor rustig verlopen. Er werden weinig incidenten gemeld. We ging er, ondanks het verbod op het zogenoemde categorie 2-vuurwerk, veel de lucht in net na twaalven […]
  • Nog geen verbod op vuurwerk, wel vuurwerkvrije zones (met poll)7 september 2020 Nog geen verbod op vuurwerk, wel vuurwerkvrije zones (met poll) De gemeente Hof van Twente wil op termijn toe naar een algeheel vuurwerkverbod. Tijdens de komende jaarwisseling is er nog geen sprake van een veto op knal-vuurwerk en vuurpijlen maar […]
  • Algeheel vuurwerkverbod op komst, PvdA wil openbaar debat22 juni 2020 Algeheel vuurwerkverbod op komst, PvdA wil openbaar debat Het lijkt erop dat er tijdens de komende jaarwisseling geen vuurwerk meer mag worden afgestoken. Volgens de lokale PvdA is daarover door de Twentse burgemeesters al min of meer een […]
  • Veel minder vuurwerkschade door schoolpleinverbod24 januari 2017 Veel minder vuurwerkschade door schoolpleinverbod Er is veel minder vuurwerkschade in Goor en de overige kernen in de Hof van Twente dan in voorgaande jaren. Waar tijdens de vorige jaarwisseling nog voor 36.000 euro werd vernield blijft […]