Hof landelijk koploper Coronabesmettingen

De gemeente Hof van Twente had gisteren de twijfelachtige eer om de gemeente te zijn met de hoogste besmettingsfactor als het gaat om inwoners die positief getest zijn op het Coronavirus. Er werden op een dag 44 besmettingen geregistreerd door het RIVM waarmee de besmettingsfactor 125,7 op een inwonertal van 100.000. Op dat moment het hoogste van Nederland net voor Urk (123,6). Er zijn sinds de uitbraak van het Coronavirus nog nooit zoveel besmettingen geconstateerd in Goor en omgeving. Ook de rest van de regio doet het nog niet goed. De Veiligheidsregio Twente is in het land ook ‘koploper’ met een gemiddelde besmettingsgraad van 67 op de bewuste vrijdag de 13e.

Gerelateerde berichten

  • Coronacijfers stijgen maar weinig ziekenhuisopnames30 december 2020 Coronacijfers stijgen maar weinig ziekenhuisopnames De harde lockdown zou langzamerhand effect moeten sorteren maar dat is in Goor en de overige kernen in de Hof van Twente nog niet te zien. De besmettingscijfers zijn in de afgelopen drie […]
  • Aantal coronabesmettingen daalt weer in de Hof7 april 2021 Aantal coronabesmettingen daalt weer in de Hof Het aantal coronabesmettingen in de gemeente Hof van Twente is de laatste dagen aan het dalen. Waar afgelopen vrijdag en zaterdag nog 17 besmettingen per dag werden geregistreerd waren […]
  • Aantal besmettingen loopt hard terug in de Hof10 februari 2021 Aantal besmettingen loopt hard terug in de Hof Het aantal Corona-besmettingen in Goor en de overige kernen in de Hof van Twente is in de afgelopen twee weken hard terug gelopen. Er werden in die periode 98 besmettingen geregistreerd. […]
  • Aantal corona-besmettingen daalt28 januari 2021 Aantal corona-besmettingen daalt In lijn met de landelijke trend dalen ook in Goor en de overige kernen in de Hof van Twente, de corona-cijfers. In de afgelopen twee weken werden er 200 besmettingen geregistreerd. In de […]
  • Corona-besmettingen lopen op in de Hof maar geen ziekenhuisopnames27 oktober 2020 Corona-besmettingen lopen op in de Hof maar geen ziekenhuisopnames Het aantal geregistreerde Corona-besmettingen in Goor en de overige kernen in de Hof van Twente is in de afgelopen week weer opgelopen. Waar er vorige week nog 170 besmettingen werden […]