25.000 nieuwe bomen op landgoed Weldam

Het is de plek waar vele Gorenaren de rust vinden tijdens een wandeling door de prachtige omgeving en natuur in de gemeente Hof van Twente: Landgoed Weldam. Daar zullen in de komende periode minimaal 25.000 nieuwe bomen worden geplant. Dit is nodig om klimaatschade te voorkomen, CO2 vast te leggen én om de biodiversiteit te verhogen. In het kader van de aanstaande massale bomenplant is gisteren als ‘pronkboom’ een klimaatbestendige Elsbes (Sorbus torminalis) geplant door Gravin Charlotte Solms en haar vriend Carl (foto). Het is één van de 50 zogenoemde solitaire bomen die in de provincie op verschillende landgoederen zijn geplant tijdens de landelijke Boomfeestdag.

Gerelateerde berichten

  • Ergernis over bomenkap Weldam26 januari 2020 Ergernis over bomenkap Weldam Er is niet alleen ophef over bomenkap in de bebouwde kom van Goor zoals in de Gondalaan. Ook net daarbuiten in het Weldam, tussen Goor en Markelo, worden bomen massaal gekapt. De ergernis […]
  • Fietstochten met gids Mengerink door Goor8 oktober 2020 Fietstochten met gids Mengerink door Goor Het Goors Historisch Museum gaat samen met Hofmarketing fietstochten organiseren in en om Goor onder leiding van gids Arjen Mengerink (fot)_. De Gorenaar is naast begenadigd weerman ook […]
  • Hondenzender gevonden, vrouw gezocht11 mei 2020 Hondenzender gevonden, vrouw gezocht Een opmerkelijk bericht in de mailbox van Goorsnieuws. Een wandelaar ontmoette vanmiddag een vrouw die een hondenzender was verloren op het Weldam. Na de ontmoeting vond de wandelaar de […]
  • Kerkdienst in St. Mary’s Chapel op TV Oost4 april 2020 Kerkdienst in St. Mary’s Chapel op TV Oost RTV Oost zendt morgenvroeg op televisie live een kerkdienst uit vanuit de St. Mary's Chapel in de bossen van Het Weldam, tussen Goor en Diepenheim. De oecumenische dienst is bedoeld voor […]
  • Omgewaaide boom blokkeerde Diepenheimseweg9 februari 2020 Omgewaaide boom blokkeerde Diepenheimseweg Een grote omgewaaide boom zorgde vanmiddag voor een blokkade op de Diepenheimseweg tussen Goor en Diepenheim. Het brandweerkorps van Diepenheim wist de boom snel te verwijderen, waarna de […]