Martha Wolters snapt het niet meer…

Martha Wolters (foto) snapt het niet meer. Dat is de strekking van een ingezonden brief van de Goorse die nog steeds in een caravan bivakkeert in haar protestactie om een vaste woonwagenstandplaats in het Twentse Haagje. Ze zegt zich aan de ene kant begrepen te voelen en ziet aan de andere kant ‘vreemde’ dingen gebeuren. Daarnaast denkt ze dat de gemeenteraad ‘op het verkeerde been wordt gezet’ door het College van B&W. Tijdens de raadsvergadering, komende dinsdag, zal ze wederom inspreken om haar grieven daarover duidelijk te maken, naast de ingezonden brief die hieronder is te lezen.

Ik snap het niet meer…

Ik kan er geen touw meer aan vastknopen van wat er in de Raad gebeurd rond het aanleggen van woonwagenplaatsen in Goor. Ik heb de vorige raadsvergadering bijgewoond en dacht toen dat alle fracties in de gemeenteraad vonden dat Wethouder van Zwanenburg meer moest doen dan hij had voorgesteld aan de Raad. Ik was heel erg verrast door de steun die ik kreeg en vond ook het CDA zich heel goed verdiept had in de problemen van reizigers. Dat had ik niet verwacht omdat
wethouder van Zwanenburg ook van die partij is.

Eigenlijk zeiden alle partijen tegen het College dat ze meer moesten doen voor de woonwagenbewoners om een eind te maken aan de discriminatie bij het krijgen van een woonwagen. Ik heb nu de stukken doorgelezen die in de komende raad aan de orde komen maar daar zijn alleen maar
nadelige zaken voor ons soort mensen bijgekomen.

Mij is door raadsleden vertelt dat de gemeenteraad de baas is maar dan snap ik niet waarom de Wethouder niet iets meer voor ons doet, want dat moest hij van de raad. Ik heb ook moeite met de opmerking dat er twee
plaatsen zijn aangeboden als protestplaatsen en dat ik die niet heb geaccepteerd en dat er daarom nu sprake is van overlast in de Kevelhammerhoek. Het is de Burgemeester zelf geweest die ons naar die wijk heeft toegestuurd en dat was omdat ze niet garant kon staan voor onze veiligheid voor het gemeentehuis.

Toen de mensen in de Kevelhammerhoek gingen klagen was er ineens geen sprake meer van een onveilige situatie. Ik vind dat de Raad steeds door het College op her verkeerde been wordt gezet door verkeerde informatie. De Burgemeester ons na een dag protesteren al bij het gemeentehuis weggestuurd, de wijken in. Ik weet dat ze ook nog door een raadslid is gebeld die haar heeft gezegd dat hierdoor problemen zouden ontstaan zoals die er nu zijn. Daar heeft ze niet naar willen luisteren en nu worden alle feiten omgekeerd ten nadele van ons.

In de vorige raadsvergadering is ook aan de orde geweest dat het plaatsen van een woonwagen helemaal niet zo duur is als de wethouder beweerd. Zo’n wagen kan namelijk makkelijk in 50 jaar worden afgeschreven terwijl de gemeente aangaf dat dat in 35 jaar moest. De gemeente geeft dat wel toe maar heeft de bedragen in het voorstel gewoon niet veranderd.

Ik heb de indruk dat het helemaal niet meer gaat om de belangen van de reizigers in de Hof van Twente maar dat er in de gemeente nu een spelletje wordt gespeeld wie de sterkste is. De zaken die wel verandert zijn, zijn
vooral punten van kritiek op feiten en mensen die andere argumenten hebben aangedragen. Die worden in het stuk voor gek gezet of voor leugenaar uit gemaakt. Ik wist het eerlijk gezegd niet dat het er in zo’n Raad er zo vreemd aan toe gaat.

Ik ga weer inspreken en ik hoop dat alle partijen vasthouden aan wat ze beloofd hebben.

Martha Wolters

Gerelateerde berichten