Bijleveld blundert tijdens online vergadering Europese ministers

Een gevoelige fout van Minister van Defensie Ank Bijleveld vandaag tijdens een online-vergadering van de 27 Europese defensie-ministers. De Goorse, die in thuisqaurantaine zit, twitterde een prent waar ze achter een computer te zien is (foto onder). RTL Nieuws ontdekte op die foto ook vijf van de zes cijfers van de geheime toegangscode van de vergadering en slaagde erin om in te breken. Journalist DaniĆ«l Verlaan kon zich bij de vergadering voegen en antwoordde op een vraag daarover dat hij ‘een journalist uit Nederland’ is, waarna hij de meeting weer verliet. Premier Rutte reageerde ook op het voorval en eist van ministers dat ze zeer zorgvuldig om moeten gaan met het plaatsen van werkfoto’s op Twitter.

Gerelateerde berichten

  • Bijleveld roemt politie en marechaussee26 januari 2021 Bijleveld roemt politie en marechaussee Minister Ank Bijleveld van Defensie heeft zich inmiddels ook uitgesproken over de inzet van politie en marechaussee tijdens de rellen tegen de avondklok en corona-maatregelen van de […]
  • Bijleveld te gast in Dubbelportret24 november 2021 Bijleveld te gast in Dubbelportret Ank Bijleveld is komende zondag te gast in het radioprogramma Dubbelportret van Hofstreek FM. Bijleveld was tot voor kort Minister van Defensie maar trad af nadat haar positie ter […]
  • Bijleveld treedt toch af17 september 2021 Bijleveld treedt toch af Ank Bijleveld treedt alsnog af als Minister van Defensie. De in Goor woonachtige bewindsvrouw kreeg gisteren van de Tweede Kamer een motie van afkeuring vanwege de fouten die zijn gemaakt […]
  • Bijleveld blijft aan ondanks motie van afkeuring17 september 2021 Bijleveld blijft aan ondanks motie van afkeuring Waar haar collega van buitenlandse zaken, Sigrid Kaag, besloot om af te treden, maakt de Goorse minister van Defensie Ank Bijleveld een andere afweging. Zij blijft aan als demissionair […]
  • Bijleveld ‘buitengewoon adviseur’ CDA4 april 2021 Bijleveld ‘buitengewoon adviseur’ CDA Ank Bijleveld wordt 'buitengewoon adviseur' van het landelijk bestuur van het CDA. de Goorse bewindsvrouwe moet dat bestuur 'scherp te houden en te adviseren' over onder meer politieke […]