Tips en prijsvragen in de ‘Week van de afvalvermindering’

De gemeente Hof van Twente doet actief mee aan de week van de afvalvermindering. Op de diverse social media-kanalen van de gemeente worden dagelijks tips gedeeld en zijn er prijsvragen. De acties sluiten aan op de Europese Week voor afvalvermindering. Het doel is om iedereen ervan bewust te maken dat de hoeveelheid afval in eigen omgeving kan worden terug gebracht. De algemene boodschap gaat in deze om de 3 R’s: Reduce (verminderen), Re-use (hergebruiken) en Recycle (hergebruiken als grondstof voor nieuw product). Er staat al een prijsvraag online waarbij gevraagd wordt om een originele foto te sturen van een gerepareerd product dat daardoor niet weggegooid hoeft te worden.

Gerelateerde berichten

  • Prijswinnaars tuinconcert Wibi Soerjadi bekend!22 juli 2021 Prijswinnaars tuinconcert Wibi Soerjadi bekend! Een stroom aan reacties per e-mail op de prijsvraag voor kaarten voor het tuinconcert van Wibi Soerjadi komende zaterdag. Het waren er zoveel dat het management heeft besloten dat we niet […]
  • Win kaarten voor het tuinconcert van Wibi Soerjadi!21 juli 2021 Win kaarten voor het tuinconcert van Wibi Soerjadi! Hij woont aan de rand van Diepenheim op enkele kilometers van Goor in het fraaie Villa Peckedam en dat is ook de plek waar hij in de komende weken zijn tuinconcerten gaat geven met […]
  • Minder vaak afval ophalen? Geen goed idee16 juli 2021 Minder vaak afval ophalen? Geen goed idee Een grote meerderheid van Goor vindt het geen goed plan om Twente Milieu minder vaak het afval op te komen halen dan nu het geval is. Wethouder Scholten wil de bakken straks eens in de […]
  • Poll: Minder afval ophalen, wel of geen goede zaak?18 juni 2021 Poll: Minder afval ophalen, wel of geen goede zaak? Op Facebook waren er nogal wat reacties op het bericht dat de gemeente Hof van Twente voornemens is om vanaf 1 januari aanstaande niet eens in de twee, maar eens in de drie weken, het […]
  • Gemeente wil volgend jaar minder vaak afval ophalen14 juni 2021 Gemeente wil volgend jaar minder vaak afval ophalen De gemeente Hof van Twente wil de vuilniswagens van Twente Milieu in 2022 niet eens in de twee weken, maar eens in de drie weken door de straten sturen om de containers voor restafval, […]