Tips en prijsvragen in de ‘Week van de afvalvermindering’

De gemeente Hof van Twente doet actief mee aan de week van de afvalvermindering. Op de diverse social media-kanalen van de gemeente worden dagelijks tips gedeeld en zijn er prijsvragen. De acties sluiten aan op de Europese Week voor afvalvermindering. Het doel is om iedereen ervan bewust te maken dat de hoeveelheid afval in eigen omgeving kan worden terug gebracht. De algemene boodschap gaat in deze om de 3 R’s: Reduce (verminderen), Re-use (hergebruiken) en Recycle (hergebruiken als grondstof voor nieuw product). Er staat al een prijsvraag online waarbij gevraagd wordt om een originele foto te sturen van een gerepareerd product dat daardoor niet weggegooid hoeft te worden.

Gerelateerde berichten

  • Afvaldump bij milieupleinen neemt weer toe26 maart 2020 Afvaldump bij milieupleinen neemt weer toe Of het met de Corona-crisis te maken heeft en de bijbehorende 'opruimwoede' bij de thuisblijvers, is niet bekend maar het is wel een gegeven dat het dumpen van afval in de afgelopen week […]
  • Voorkom inbraak tijdens de vakantie25 juli 2020 Voorkom inbraak tijdens de vakantie Daar er in Goor in de laatste periode weer regelmatig wordt ingebroken heeft de Politie Hof van Twente een aantal tips gepubliceerd om inbrekers buiten de deur te houden, ook in de […]
  • Speelgoedruilbeurs ‘Recycle Sint’ in Goor18 november 2019 Speelgoedruilbeurs ‘Recycle Sint’ in Goor De speelgoedruilbeurs ‘Recycle Sint’ komt komende vrijdag, 22 november, naar Goor. De landelijke organisatie wil zoveel mogelijk speelgoed een tweede leven geven met een […]
  • VVD wil een afvalbak minder1 oktober 2020 VVD wil een afvalbak minder De lokale fractie van de VVD wil dat onderzocht wordt of het in Goor en de overige kernen in de Hof van Twente niet meer rendabel is om het restafval en het zogenoemde pmd-afval (plastic) […]
  • Prijsvraag: knallend het jaar uit met Goorsnieuws30 december 2014 Prijsvraag: knallend het jaar uit met Goorsnieuws De redactie van Goorsnieuws.nl gunt alle bezoekers van de website een fantastische jaarwisseling. Om oud en nieuw nog iets mooier te maken, verloot de redactie in samenwerking met Haanepen […]