Pico Bello B.V…

Stel je eens voor dat je aan het hoofd staat van een bedrijf met een slordige 11 miljard per jaar aan omzet. Het bedrijf houdt zich bezig met staatsveiligheid, geavanceerde wapensystemen en zo af en toe laat het zich ook gewillig inzetten tegen de eigen bevolking en zorgt ervoor dat wanhopige boeren niet te dicht in de buurt kunnen komen van het machtsimperium…

Dat is nodig omdat ze in dat deel van het land bang zijn voor grote trekkers en boze boeren. Trekkers en koeien kennen ze alleen van de afbeelding op hun pak melk of yoghurt. Het glaasje karnemelk komt uit het tappunt bij de bedrijfskantine en het malse biefstukje komt uit een voorgeprogrammeerde robot ergens op de Zuid-as in Amsterdam. Wat die boeren toch steeds in Den Haag te zoeken hebben is hun een groot raadsel.

Het bewuste bedrijf waar jij aan het roer staat heeft zichzelf de slogan meegegeven: ‘Werken aan Vrede en Veiligheid’. Om dat te bereiken mag jij, bij eigen goeddunken, de bestaande regels en wetten een beetje oprekken”’. Weet u nog toen in 2018 de ‘sleepwet’ werd ingevoerd? Eigenlijk heet de wet officieel ‘Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten’.

Er waren veel mensen ongerust over de nieuwe en verregaande bevoegdheden die jij ging krijgen in die nieuwe wet. Maar omdat jouw bedrijf voor 100% gesponsord wordt door de Staat was er niets aan hand en moesten we ons vooral geen zorgen maken. Al uw data, gegevens en informatie is in vertrouwde handen. Wij zijn per slot van rekening van de overheid. Je kunt ons vertrouwen.

Nu gaan bij mij persoonlijk alle alarmbellen af- en lampen aan als ik in één zin de woorden ‘overheid’ en ‘betrouwbaar’ lees, maar in een veranderende wereld waar mensen bang gemaakt worden voor allerlei gevaren, was dit gedrocht van een wet al snel een nieuwe werkelijkheid.

Afgelopen week konden we de eerste resultaten aanschouwen hoe veilig uw en mijn data werkelijk zijn bij dit 11 miljarden-bedrijf. Een clubje van hun computernerds heeft op eigen houtje allerlei informatie verzameld- en gekoppeld om soort van risico-analyses te maken van onder andere de boze boertjes en gekkies met gele hesjes. Deze week kunnen we bij de zittingen van de parlementaire enquête over de kinderopvangtoeslag zien en horen wat er gebeurt als overheidsdiensten zelf risico-analyses gaan maken. Een hoog “Pico Bello BV, heb je daar nu zelf aan lopen prutsen” -idee, zeg maar.

Data wordt dus goed beschermd bij dit bedrijf en niemand hoeft zich ongerust te maken. Om dát te onderstrepen én te bewijzen mag u, exclusief online en helemaal gratis en rechtstreeks, meekijken bij de vergadering met andere directeuren die aan het hoofd staan van zo’n zelfde bedrijf, maar dan van andere landen. Slaap lekker…

Namens Niels,

een fijne dag…

Gerelateerde berichten

  • Johan Derksen-tje…18 augustus 2020 Johan Derksen-tje… Een bijzondere zomer en dat was het. Weken vrij voor de boeg zonder er vooraf echt een invulling aan te hebben geven. Het risico van zo’n loze tijd vrij in het vooruitzicht is dat je gaat […]
  • Buiten proportie ziek…13 maart 2018 Buiten proportie ziek… Afgelopen weekend werd ik gebeld in de auto. Normaal gesproken neem ik nooit op tijdens het rijden. Dit was zo’n telefoontje die ik echt even moest nemen. Ik hou het kort. Ik ben bewust […]
  • The Ferd…1 september 2020 The Ferd… Als je dacht dat we alleen in Goor 'probleemwijken' hadden, voor zover je dat gelooft, kunnen ze er in het westen van het land ook wat van. Er staat daar een alleraardigst optrekje met […]
  • Directeur met negen levens…19 januari 2021 Directeur met negen levens… In een droom zwaai ik de scepter bij een belangrijke onderneming. Het is een dienstverlenend instituut met veel klanten en grote financiële belangen. Ik sta bekend als de alles […]
  • Tweede kans…8 september 2020 Tweede kans… Iedereen heeft het recht op een tweede kans. Een kans om te bewijzen dat je het wel goed kunt doen. Een gelegenheid om te laten zien dat je hebt geleerd van de eerste keer toen het fout […]