Pico Bello B.V…

Stel je eens voor dat je aan het hoofd staat van een bedrijf met een slordige 11 miljard per jaar aan omzet. Het bedrijf houdt zich bezig met staatsveiligheid, geavanceerde wapensystemen en zo af en toe laat het zich ook gewillig inzetten tegen de eigen bevolking en zorgt ervoor dat wanhopige boeren niet te dicht in de buurt kunnen komen van het machtsimperium…

Dat is nodig omdat ze in dat deel van het land bang zijn voor grote trekkers en boze boeren. Trekkers en koeien kennen ze alleen van de afbeelding op hun pak melk of yoghurt. Het glaasje karnemelk komt uit het tappunt bij de bedrijfskantine en het malse biefstukje komt uit een voorgeprogrammeerde robot ergens op de Zuid-as in Amsterdam. Wat die boeren toch steeds in Den Haag te zoeken hebben is hun een groot raadsel.

Het bewuste bedrijf waar jij aan het roer staat heeft zichzelf de slogan meegegeven: ‘Werken aan Vrede en Veiligheid’. Om dat te bereiken mag jij, bij eigen goeddunken, de bestaande regels en wetten een beetje oprekken”’. Weet u nog toen in 2018 de ‘sleepwet’ werd ingevoerd? Eigenlijk heet de wet officieel ‘Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten’.

Er waren veel mensen ongerust over de nieuwe en verregaande bevoegdheden die jij ging krijgen in die nieuwe wet. Maar omdat jouw bedrijf voor 100% gesponsord wordt door de Staat was er niets aan hand en moesten we ons vooral geen zorgen maken. Al uw data, gegevens en informatie is in vertrouwde handen. Wij zijn per slot van rekening van de overheid. Je kunt ons vertrouwen.

Nu gaan bij mij persoonlijk alle alarmbellen af- en lampen aan als ik in één zin de woorden ‘overheid’ en ‘betrouwbaar’ lees, maar in een veranderende wereld waar mensen bang gemaakt worden voor allerlei gevaren, was dit gedrocht van een wet al snel een nieuwe werkelijkheid.

Afgelopen week konden we de eerste resultaten aanschouwen hoe veilig uw en mijn data werkelijk zijn bij dit 11 miljarden-bedrijf. Een clubje van hun computernerds heeft op eigen houtje allerlei informatie verzameld- en gekoppeld om soort van risico-analyses te maken van onder andere de boze boertjes en gekkies met gele hesjes. Deze week kunnen we bij de zittingen van de parlementaire enquête over de kinderopvangtoeslag zien en horen wat er gebeurt als overheidsdiensten zelf risico-analyses gaan maken. Een hoog “Pico Bello BV, heb je daar nu zelf aan lopen prutsen” -idee, zeg maar.

Data wordt dus goed beschermd bij dit bedrijf en niemand hoeft zich ongerust te maken. Om dát te onderstrepen én te bewijzen mag u, exclusief online en helemaal gratis en rechtstreeks, meekijken bij de vergadering met andere directeuren die aan het hoofd staan van zo’n zelfde bedrijf, maar dan van andere landen. Slaap lekker…

Namens Niels,

een fijne dag…

Gerelateerde berichten

  • #doesnormaal…14 september 2021 #doesnormaal… Al zo’n anderhalf jaar zitten mijn collega’s en ik in het weekend op de bank met de beetjes omhoog. Waar eerder de zaterdag overdag in het teken stond van een beetje kalm aan doen want […]
  • Twee frikandell’n, rauw!7 september 2021 Twee frikandell’n, rauw! Twee frikandel’n, rauw! Wat veur’n pil’n mot ie hem’n dan? Wat mankeert oe! Zo’n jongen kearl en dan a an de medicatie? Voordat ik een antwoord kon geven was hij alweer in gesprek met […]
  • Laat het niet voor niets zijn geweest…31 augustus 2021 Laat het niet voor niets zijn geweest… Van de week zat ik met buikpijn voor de televisie. Beelden van wanhopige mensen die zich vastklemden aan een opstijgend militair vliegtuig. Hangend aan een vleugel, wetende dat je dat […]
  • Dromen, durven en doen…24 augustus 2021 Dromen, durven en doen… Ik dagdroomde nogal eens over wat ik altijd nog eens zou willen doen. Deze 'kort-sluitinkjes' komen bij mij meestal voor in een periode waarin je alle tijd van de wereld hebt om er over […]
  • Allemachtig wat prachtig…29 juni 2021 Allemachtig wat prachtig… Het eerste weekend in anderhalf jaar waarin het leek dat de wereld een beetje open ging en alles weer liet zien wat het leven zo mooi maakt. Met elkaar en samen een feestje vieren. Het […]