Impacter moet jongeren door Coronacrisis helpen

Er komt een nieuw project voor jongeren tussen de 14 en 27 jaar om zich te ontwikkelen en tegelijkertijd iets voor de maatschappij te betekenen. Het zogenoemde Impacter project is voor jongeren die iets terug willen doen voor de maatschappij en zich tegelijkertijd willen ontwikkelen. Het invullen van deze ‘maatschappelijke diensttijd’ heeft zich in andere plaatsen en Noord en Oost- Nederland al bewezen. Welzijnsorganisatie Salut haakt in de Hof aan bij het project in Zwolle. Tijdens het Impacter-project gaan deelnemers samen met een jongerencoach ontdekken waar ze energie van krijgen om vervolgens aan het werk te gaan op een plek die daarbij aanhaakt.

De maatschappelijke diensttijd volgens de initiatiefnemers juist nu veel betekenen voor jongeren. Projectleider en adviseur jongerenparticipatie Bart Dammers: “Jongeren worden ernstig beperkt door de coronamaatregelen. Er is een tekort aan stageplaatsen en de jeugdwerkloosheid neemt toe. Jongeren missen de steun van leeftijdsgenoten en voelen dat ze geen grip hebben op hun directe omgeving en hun dagelijks leven. Een project zoals Impacter kan voor veel jongeren het verschil maken.”

De afgelopen maanden zijn er al veel nieuwe initiatieven ontstaan. Zo is er samen met jongeren een wekker-service opgezet en kunnen Impacters deelnemen aan digitale borrels.

Wie meer wil weten over het Impacter-project kan contact opnmeen met Salut. Telkefoon: 0547-260053, WhatsApp: 06-20894999 of e-mail: info@nullsalut-welzijn.nl.

Gerelateerde berichten

  • Salut: Jongeren mogen activiteit verzinnen4 mei 2021 Salut: Jongeren mogen activiteit verzinnen Een nieuw onderdeel van Salut. Zij hebben Impacter LAB in het leven geroepen. En dat houdt concreet in dat het jongeren tussen de 14 en 27 jaar de kans geeft om vanaf mei tot en met  juni […]
  • Coaches Impacter klaar voor hulp aan jongeren27 maart 2021 Coaches Impacter klaar voor hulp aan jongeren Het project Impacter van welzijnsorganisatie Salut kan van start gaan. Na de aankondiging in november zijn er een aantal jongerencoaches aangenomen en getraind en nu klaar voor om et de […]
  • Salut zoekt jongerencoach2 januari 2021 Salut zoekt jongerencoach Salut is naarstig op zoek naar een jongerencoach. Als jongerencoach maak je deel uit van het project Impacter. Check het bericht hier.
  • Jongeren #nogffvolhouden18 februari 2021 Jongeren #nogffvolhouden De jongerenwerkers van Salut Welzijn in Hof van Twente doen mee aan de landelijke campagne #nogffvolhouden. Deze campagne is bedoeld om jongeren een hart onder de riem te steken in […]
  • Gemeente en Salut helpen bij geldproblemen30 oktober 2020 Gemeente en Salut helpen bij geldproblemen Wie, bijvoorbeeld door de Corona-crisis, in geldproblemen dreigt te komen of bezorgd over de eigen baan en het inkomen kan hulp krijgen via de gemeente Hof van Twente en Salut. Al voor de […]