Impacter moet jongeren door Coronacrisis helpen

Er komt een nieuw project voor jongeren tussen de 14 en 27 jaar om zich te ontwikkelen en tegelijkertijd iets voor de maatschappij te betekenen. Het zogenoemde Impacter project is voor jongeren die iets terug willen doen voor de maatschappij en zich tegelijkertijd willen ontwikkelen. Het invullen van deze ‘maatschappelijke diensttijd’ heeft zich in andere plaatsen en Noord en Oost- Nederland al bewezen. Welzijnsorganisatie Salut haakt in de Hof aan bij het project in Zwolle. Tijdens het Impacter-project gaan deelnemers samen met een jongerencoach ontdekken waar ze energie van krijgen om vervolgens aan het werk te gaan op een plek die daarbij aanhaakt.

De maatschappelijke diensttijd volgens de initiatiefnemers juist nu veel betekenen voor jongeren. Projectleider en adviseur jongerenparticipatie Bart Dammers: “Jongeren worden ernstig beperkt door de coronamaatregelen. Er is een tekort aan stageplaatsen en de jeugdwerkloosheid neemt toe. Jongeren missen de steun van leeftijdsgenoten en voelen dat ze geen grip hebben op hun directe omgeving en hun dagelijks leven. Een project zoals Impacter kan voor veel jongeren het verschil maken.”

De afgelopen maanden zijn er al veel nieuwe initiatieven ontstaan. Zo is er samen met jongeren een wekker-service opgezet en kunnen Impacters deelnemen aan digitale borrels.

Wie meer wil weten over het Impacter-project kan contact opnmeen met Salut. Telkefoon: 0547-260053, WhatsApp: 06-20894999 of e-mail: info@nullsalut-welzijn.nl.

Gerelateerde berichten

  • Nauta: Nu heeft de vijand geen gezicht…5 mei 2020 Nauta: Nu heeft de vijand geen gezicht… Burgemeester Nauta hield gisteravond op de lokale radio en televisie een toespraak waarin ze stil stond bij de doden die vielen tijdens de Tweede Wereld-oorlog en in andere oorlogen. De […]
  • Openingstijden jongerencentrum De Maan gewijzigd2 januari 2017 Openingstijden jongerencentrum De Maan gewijzigd De vrije inlooptijden bij Jongerencentrum De Maan in de Laarstraat zijn, door een andere personele bezetting, met ingang van het nieuwe jaar veranderd. Jongeren kunnen nu elke dinsdag van […]
  • Jongeren leren koken met Salut4 mei 2017 Jongeren leren koken met Salut Salut jongerenwerk start op 8 mei met het nieuwe project Kitchen Masters. Ben je tussen de 14 en 23 jaar? Houd jij van koken of wil je leren hoe je lowbudget de lekkerste gerechten kunt […]
  • Jongerencentrum De Maan gaat sluiten7 juni 2020 Jongerencentrum De Maan gaat sluiten Jongerencentrum De Maan in de voormalige Laarschool gaat sluiten. Volgens welzijnsorganisatie Salut en de gemeente Hof van Twente sluit het locatie-gebonden jongerenwerk in De Maan […]
  • Zomeractiviteiten Salut voor jeugd15 juli 2017 Zomeractiviteiten Salut voor jeugd In de periode van 25 juli tot en met 10 augustus organiseren de jongerenwerkers van Salut zomeractiviteiten voor de kinderen tussen de 8 en 12 jaar. Deze vinden plaats bij de BSO Villa […]