Impacter moet jongeren door Coronacrisis helpen

Er komt een nieuw project voor jongeren tussen de 14 en 27 jaar om zich te ontwikkelen en tegelijkertijd iets voor de maatschappij te betekenen. Het zogenoemde Impacter project is voor jongeren die iets terug willen doen voor de maatschappij en zich tegelijkertijd willen ontwikkelen. Het invullen van deze ‘maatschappelijke diensttijd’ heeft zich in andere plaatsen en Noord en Oost- Nederland al bewezen. Welzijnsorganisatie Salut haakt in de Hof aan bij het project in Zwolle. Tijdens het Impacter-project gaan deelnemers samen met een jongerencoach ontdekken waar ze energie van krijgen om vervolgens aan het werk te gaan op een plek die daarbij aanhaakt.

De maatschappelijke diensttijd volgens de initiatiefnemers juist nu veel betekenen voor jongeren. Projectleider en adviseur jongerenparticipatie Bart Dammers: “Jongeren worden ernstig beperkt door de coronamaatregelen. Er is een tekort aan stageplaatsen en de jeugdwerkloosheid neemt toe. Jongeren missen de steun van leeftijdsgenoten en voelen dat ze geen grip hebben op hun directe omgeving en hun dagelijks leven. Een project zoals Impacter kan voor veel jongeren het verschil maken.”

De afgelopen maanden zijn er al veel nieuwe initiatieven ontstaan. Zo is er samen met jongeren een wekker-service opgezet en kunnen Impacters deelnemen aan digitale borrels.

Wie meer wil weten over het Impacter-project kan contact opnmeen met Salut. Telkefoon: 0547-260053, WhatsApp: 06-20894999 of e-mail: info@nullsalut-welzijn.nl.