Geen Elastiekenkoers in 2021

De Elastiekenkoers gaat komend jaar niet door. Ondanks het feit dat de fietstocht voor het goede doel normaliter pas eind juni verreden wordt, is nu al besloten om het evenement af te gelasten. Volgens de organisatie zijn momenteel zijn teveel vraagtekens en onzekerheden met betrekking tot zaken die nu geregeld moeten worden zoals het werven van sponsoren, aanvragen van vergunningen en begeleiding van de politie en ambulance. Er wordt wel nagedacht over een uitgeklede ‘light’-versie van de koers op ‘Schoolfeest-donderdag’ 24 juni komend jaar, zonder goed doel en sponsoring. Vorig jaar was er vanwege Corona ook geen Elastiekenkoers. In 2019 wel. Toen werd nog bijna 90.000 euro bijeen gefietst voor het goede doel van dat jaar: de jeugd in de gemeente Hof van Twente.

Gerelateerde berichten