Wolters moet volgende week weg van Kevelhammerhoek

Martha Wolters moet met haar man en zoon na deze week zijn vertrokken uit de Kevelhammerhoek. Dat heeft de gemeente haar laten weten. Wolters bivakkeert al maanden op de Kevelhammerhoek in een caravan omdat ze een woonwagenstandplaats wil. Vorige week bepaalde gemeenteraad dat het College en Viverion haast moeten maken met de plannen voor die standplaatsen. Ondertussen mag Wolters, die eerder aangaf niet naar huis te gaan totdat een standplaats is, niet meer op de Kevelhammerhoek staan en wil het College een algeheel ‘demonstratie-verbod’.

Martha Wolters geeft in een reactie aan deze site aan dat ze sowieso doorgaat met haar demonstratie en dat ze Goor weer in zal trekken om op diverse plekken drie dagen te staan, wat wel is toegestaan. De gemeente heeft haar een ‘demonstratieplek’ aangeboden aan de Wheeweg maar daar wil ze alleen naartoe als die plaats permanent is en dat er ook voorzieningen komen zoals gas, water en licht. “Met alleen een paar rijplaten neerleggen en ons tussen de schapen neer zetten, neem ik geen genoegen.” aldus Wolters die vorige week ook insprak tijdens de gemeenteraadsvergadering waarin een motie van het CDA om meer haast te maken met concrete plannen, werd aangenomen.

“Ik heb ook begrepen dat de financiĆ«n een probleem zijn voor Viverion. Daarom heb ik ook aangegeven dat als ze ons een permanente plek geven, wij er eerst zelf wel een woonwagen of caravan op zetten totdat het geld er wel is, maar daar willen ze blijkbaar ook niet aan.”

De plaatselijke PvdA schaart zich bij monde van fractievoorzitter Fred Rijkens achter de familie en zegt dat dat recht om te demonstreren Wolters niet ontnomen mag worden. “Als de gemeente wil dat de familie daar weg gaat moeten ze eerst zorgen voor een goed alternatief met gas, water en licht’ aldus de PvdA-voorman in een persbericht.