Meer bieromzet dan vorig jaar

Er is dit jaar tijdens het Schoolfeest meer bier omgezet in de tent dan vorig jaar. Exacte cijfers kunnen nog niet worden gegeven maar voorzitter Dollekamp denkt de 47.000 liter van vorig jaar met 3.000 liter te overtreffen. “Het zal erom spannen maar het zou kunnen dat we de 50.000 net halen.” Oorzaak is het warme weer en het ontbreken van de zogenoemde ‘voetbalconcurrentie’ waardoor mensen thuisblijven. Het aantal gesneuvelde of vermiste glazen is gelijk aan andere jaren al is het wel opvallend dat het meeste gebroken glas op zaterdagavond is aangetroffen terwijl dat de meest rustige avond was. De EHBO had het iets drukker dan voorgaande jaren. Ook dat komt mede door het weer. Dollekamp: “Er waren mensen die met iets te zomers schoeisel de tent in gingen zoals sandalen en slippers. Dat levert wat meer pleisterwerk op.”

Ook over het verloop van de optocht is de voorzitter meer dan tevreden. “Er waren geen gaten en dat geeft aan dat de nieuwe opzet van begeleiden zijn vruchten afwerpt. Het overleg met wagenbouwers vooraf is nuttig geweest.” Dollekamp maakt zich nu op voor het jubileumjaar en wijst geruchten dat het zijn laatste jaar zou zijn als voorzitter naar het rijk der fabelen. “Als het aan mij ligt ga ik nog wel even door, ook na volgend jaar.” Over de invulling van het jubileumjaar (135 jaar School en Volksfeest) zijn al diverse ideeën geboren maar het is niet zo dat er langer feest gevierd gaat worden. “We houden het bij deze vier dagen maar er zal absoluut wat extra slagroom op de taart komen.”

Gerelateerde berichten

  • Prettige feestdagen vanuit Colombia21 december 2009 Prettige feestdagen vanuit Colombia Annet en Gerrit Potman verblijven de komende drie jaar in het warme Cartagena de Indias in Colombia. Dat zij ondanks de zomerse temperaturen van rond de 30 graden Celcius de mensen in het […]
  • Passie en feest tijdens Sjoowavonden23 maart 2014 Passie en feest tijdens Sjoowavonden   Een innige omhelzing in de roes van een bevlogen optreden tijdens de Goorse Sjoowavond. De laatste twee avonden was het groot feest bij zalencentrum De Bebsel. Met name gisteravond […]
  • De varkensblazen hangen weer10 december 2015 De varkensblazen hangen weer Over drie weken staat de oeroude Goorse traditie weer op het programma: foekepotten. Deze week is een aantal enthousiaste vrijwilligers van Stichting Kindvriendelijk Goor begonnen met de […]
  • Caroly klaar voor nieuwe show7 mei 2010 Caroly klaar voor nieuwe show De voorbereidingen op de nieuwe show zijn afgerond en de artiesten van het jeugdcircus Caroly zijn er weer helemaal klaar voor. Na de jubileumshow Tien van vorig jaar is er morgen en […]
  • Protest tegen glasverbod houdt aan17 juni 2011 Protest tegen glasverbod houdt aan Goor legt zich nog niet zonder slag of stoot neer bij het aanstaande verbod op het Schoolfeestglas. Vanochtend gingen leden van de wagenbouwgroep Krange samen met 'Glashart'-voorman Ate […]