IJsclub vreest triest record

De sluis is open gezet (foto) en het observeren van de weerkaarten is begonnen. De weides van de Goorse ijsbaan staan vanaf vandaag weer onder water in de hoop op langdurige vrieskou en schaatsplezier. De vrijwilligers van de Goorse IJsclub snakken naar een seizoen met natuurijs want dat is er nu al bijna vier jaar niet geweest. Op 27 januari 2017 werd voor het laatst geschaatst op de Goorse ijsbaan ’t Slag en als dit winterseizoen weer blijkt dat het ijs niet komt of dik genoeg is om erop te schaatsen, wordt een triest record gebroken want dan is de Goorse ijsbaan vier jaar achtereen niet open geweest voor publiek.

“Sinds de oprichting van de vereniging in 1894 wordt door het bestuur van de Goorse IJsclub bijgehouden in welke jaren geschaatst kon worden en hoeveel dagen ijs er lag en wat eventuele bijzonderheden waren” zegt voorzitter Andre Bouma. “Er waren sinds die tijd slechts 3 periodes waarbij er 3 jaar achtereen geen schaatsijs lag. Mocht er ook dit komende winterseizoen geen schaatsijs zijn, dan wordt dat record verbroken met vier jaar geen schaatsijs.” aldus Bouma die intens hoopt op een stevige come-back van Koning Winter. “De sluis is vanmorgen open gezet, het water wordt binnengelaten en het duimen draaien is begonnen. Laat het maar gaan vriezen, de vrijwilligers zijn er klaar voor. Hopelijk gooit Corona vervolgens geen roet in het eten…”

Gerelateerde berichten

  • Goorse schaatskoorts stijgt24 februari 2018 Goorse schaatskoorts stijgt Weerman Eric Effing stuurde een fraaie FOTO met het bijschrift dat er zogenoemde onvervalste transportkou in aantocht is. En met het dalen van de temperaturen stijgt de schaatskoorts in […]
  • Schaatsseizoen Goor is verloren3 maart 2018 Schaatsseizoen Goor is verloren Het gaat er niet van komen. De Goorse ijsbaan gaat ook vandaag niet open. "Het is heel jammer maar ik denk dat we dit schaatsseizoen als verloren kunnen beschouwen" zegt Andre Bouma, […]
  • Laat de vorst maar komen…8 december 2019 Laat de vorst maar komen… De vrijwilligers van de Goorse IJsclub zijn er klaar voor. laat het maar flink gaan vriezen want dan kan de schaatspret op ijsbaan 't Slag snel gaan beginnen. Gisteren is het weiland aan […]
  • De ijsclub is er klaar voor, nu het weer nog…20 december 2018 De ijsclub is er klaar voor, nu het weer nog… Het lijkt er nog niet op dat het kwik in de komende weken ver onder nul zal dalen maar toch is de Goorse IJsclub klaar voor een nieuw seizoen op natuurijs. Vandaag is het terrein aan de […]
  • IJsvloer wordt steeds dikker28 februari 2018 IJsvloer wordt steeds dikker De ijsvloer van de Goorse ijsbaan 't Slag is vannacht weer flink aangegroeid maar nog niet dik genoeg om te kunnen schaatsen. De vereiste 7 centimeter is nog niet overal gehaald en er […]