IJsclub vreest triest record

De sluis is open gezet (foto) en het observeren van de weerkaarten is begonnen. De weides van de Goorse ijsbaan staan vanaf vandaag weer onder water in de hoop op langdurige vrieskou en schaatsplezier. De vrijwilligers van de Goorse IJsclub snakken naar een seizoen met natuurijs want dat is er nu al bijna vier jaar niet geweest. Op 27 januari 2017 werd voor het laatst geschaatst op de Goorse ijsbaan ’t Slag en als dit winterseizoen weer blijkt dat het ijs niet komt of dik genoeg is om erop te schaatsen, wordt een triest record gebroken want dan is de Goorse ijsbaan vier jaar achtereen niet open geweest voor publiek.

“Sinds de oprichting van de vereniging in 1894 wordt door het bestuur van de Goorse IJsclub bijgehouden in welke jaren geschaatst kon worden en hoeveel dagen ijs er lag en wat eventuele bijzonderheden waren” zegt voorzitter Andre Bouma. “Er waren sinds die tijd slechts 3 periodes waarbij er 3 jaar achtereen geen schaatsijs lag. Mocht er ook dit komende winterseizoen geen schaatsijs zijn, dan wordt dat record verbroken met vier jaar geen schaatsijs.” aldus Bouma die intens hoopt op een stevige come-back van Koning Winter. “De sluis is vanmorgen open gezet, het water wordt binnengelaten en het duimen draaien is begonnen. Laat het maar gaan vriezen, de vrijwilligers zijn er klaar voor. Hopelijk gooit Corona vervolgens geen roet in het eten…”