IJsclub vreest triest record

De sluis is open gezet (foto) en het observeren van de weerkaarten is begonnen. De weides van de Goorse ijsbaan staan vanaf vandaag weer onder water in de hoop op langdurige vrieskou en schaatsplezier. De vrijwilligers van de Goorse IJsclub snakken naar een seizoen met natuurijs want dat is er nu al bijna vier jaar niet geweest. Op 27 januari 2017 werd voor het laatst geschaatst op de Goorse ijsbaan ’t Slag en als dit winterseizoen weer blijkt dat het ijs niet komt of dik genoeg is om erop te schaatsen, wordt een triest record gebroken want dan is de Goorse ijsbaan vier jaar achtereen niet open geweest voor publiek.

“Sinds de oprichting van de vereniging in 1894 wordt door het bestuur van de Goorse IJsclub bijgehouden in welke jaren geschaatst kon worden en hoeveel dagen ijs er lag en wat eventuele bijzonderheden waren” zegt voorzitter Andre Bouma. “Er waren sinds die tijd slechts 3 periodes waarbij er 3 jaar achtereen geen schaatsijs lag. Mocht er ook dit komende winterseizoen geen schaatsijs zijn, dan wordt dat record verbroken met vier jaar geen schaatsijs.” aldus Bouma die intens hoopt op een stevige come-back van Koning Winter. “De sluis is vanmorgen open gezet, het water wordt binnengelaten en het duimen draaien is begonnen. Laat het maar gaan vriezen, de vrijwilligers zijn er klaar voor. Hopelijk gooit Corona vervolgens geen roet in het eten…”

Gerelateerde berichten

  • Het waren twee mooie dagen…14 februari 2021 Het waren twee mooie dagen… En toen steeg het kwik en is het na een enerverend weekend weer gedaan met de ijspret in het Goorse. Er is volop geschaatst op de diverse vijvers zoals de Kevelhammerhoek en natuurlijk de […]
  • IJsbaan morgen open voor kinderen tot en met 15 jaar12 februari 2021 IJsbaan morgen open voor kinderen tot en met 15 jaar IJsbaan ’t Slag in Goor gaat morgen open voor kinderen tot en met 15 jaar. In het kader van het Coronavirus en de geringe ijsdikte gelden er strenge eisen. De jongste kinderen mogen met 1 […]
  • 27 januari 2017, toen er nog geschaatst werd…27 januari 2021 27 januari 2017, toen er nog geschaatst werd… Dat onderstaande foto, genomen op vrijdag 27 januari 2017, inmiddels in de categorie Oald Goor is beland, zegt genoeg. Een, voor de schaatsliefhebbers, triest record is daarmee gebroken. […]
  • Goorse IJsclub op landelijke tv20 januari 2021 Goorse IJsclub op landelijke tv Nadat op deze site de nodige aandacht was voor het negatieve record van de Goorse IJsclub, kwam ook RTV Oost naar Goor om het verhaal halen over de zachte winters en de verwachting dat er […]
  • IJsclub in beeld met vrees voor de toekomst12 januari 2021 IJsclub in beeld met vrees voor de toekomst Als voorbeeld voor de klimaat-verandering en het gebrek aan vorstperiodes werd de Goorse IJsclub bij de regionale omroep RTV Oost als voorbeeld gesteld voor het gebrek aan ijsperiodes in […]