Campagne, extra controles en boetes voor overtredingen tijdens carbid schieten

Voor al die Gorenaren die van plan zijn om op Oudejaarsdag te gaan carbid schieten is het raadzaam om de gestelde Corona-regels in dit kader maar wel na te leven. In regionaal verband is afgesproken dat er intensief zal worden gecontroleerd, met name in het buitengebied waar het carbid schieten is toegestaan. Wie zich niet vooraf heeft gemeld bij de gemeente of met meer dan vier personen bijeen is riskeert daarnaast een boete van €95.

Er mogen geen bussen groter dan 30 liter worden gebruikt en wie voor 10:00 uur ’s ochtends of na 16:00 uur ’s middags bezig is, loopt ook de kans op de bon geslingerd te worden. In aanloop naar oudejaarsdag is door diverse veiligheidsregio’s en gemeenten, waaronder de gemeente Hof van Twente, de zogenoemde BOCK-campagne gelanceerd.

De BOCK is de Bewust Oplettende Carbid Knaller. Het is een ervaren carbidschieter die toekijkt op de uitvoering van het carbidschieten aan de hand van vijf veiligheidstips. En dat niet alleen. Want de BOCK let dit jaar óók op de corona-maatregelen, houdt anderhalve meter afstand en zorgt ervoor dat de grootte van de groep klopt met de corona-regels. Meer formatie is te vinden op de speciale website wieisdebock.nl die voor deze gelegenheid in het leven is geroepen.