Hof van Twente komt cyberaanval langzaam te boven

De gemeente Hof van Twente kruipt weer uit het digitale dal na de cyberaanval begin deze maand. Het leeuwedeel van de publieke dienstverlening is weer in de lucht en sinds gisteren kunnen er ook weer regulier paspoorten en identiteitskaarten worden aangevraagd.

Ook het financiële deel is weer grotendeels op orde. “De rekeningen kunnen weer worden betaald”, vertelt een woordvoerder van de gemeente Hof van Twente tegen RTV Oost. “Voor Kerst proberen we zoveel mogelijk rekeningen af te handelen.”

Het mailsysteem van de gemeente werkt nog niet maar de verwachting is dat ook dat probleem volgende week verholpen is.

Over de vorderingen van het onderzoek naar de aanval van hackers is nog niet veel duidelijk. Dat kan nog wel twee maanden duren.

Gerelateerde berichten