De noordelijke winter-zonnewende…

“Terwijl de zon alweer later ondergaat, is ze ’s ochtends nog steeds iets later te zien. Morgenochtend om 11.02 zien we de noordelijke winter-zonnewende, ook in Goor” zegt de Goorse klimaatdeskundige Eric Effing die een treffende foto mee stuurde. De 21e december is ‘de kortste dag van het jaar’ met morgen slechts 7 uur en 42 minuten daglicht na de zonsopgang om 08:40 uur. Het is de astronomische start van de winter. Na morgen worden de dagen mondjesmaat weer langer.

Gerelateerde berichten

  • Na de Zonnewende…26 december 2018 Na de Zonnewende… “Wanneer de dagen lengen gaan de nachten strengen” Deze volkswijsheid stuurde de Goorse weerman Eric Effing met een tweetal illusterende foto's. De echte winter begint vaak pas na de […]
  • Kring om de zon…25 april 2021 Kring om de zon… We kregen weer een fraaie foto van een bijzonder natuurfenomeen binnen van de Goorse fotograaf- en weersdeskundige Eric Effing. Hij ontwaardde gisterochtend een fraaie kring om de […]
  • Zonsopgang met bijzonder optisch element…17 januari 2021 Zonsopgang met bijzonder optisch element… De Goorse weerman- en fotograaf stuurde weer twee fraaie natuurfoto's met in dit geval een bijzonder optisch element. De prenten zijn deze week genomen in het buitengebied bij Stokkum en […]
  • Winterweer op komst…6 december 2020 Winterweer op komst… Als de voortekenen niet bedriegen zou er wel eens koud Goors winterweer aan kunnen komen. Dat concludeert ook de weer-expert Eric Effing. Hij stuurde een fraaie foto van een bijzonder […]
  • Herfsttinten aan het begin van een zomerse dag…6 oktober 2018 Herfsttinten aan het begin van een zomerse dag… De redactie mocht vandaag weer een paar prachtige foto's ontvangen van de Goorse weerman Eric Effing. Hij was vanochtend met zijn camera al vroeg op pad om de opkomende zon en de daarbij […]