Hilhorst na FC Twente nu gelukkig bij PEC Zwolle

2020 was een bijzonder jaar. Ook voor de Goorse profvoetbalster Naomi Hilhorst. Ze maakte in de zomer van 2020 de provinciale overstap van FC Twente naar PEC Zwolle. De aanvalster was toe aan een nieuwe stap en tekende een contract in Zwolle. “Ik wilde meer spelen en dat is gelukt.” Hilhorst sloot op 10-jarige leeftijd aan bij FC Twente en doorliep de gehele jeugdopleiding. “De laatste twee seizoenen zat ik bij de hoofdmacht, maar ik kreeg weinig speeltijd. Het was een hele leerzame en leuke tijd, maar ik ben van mening dat je meer moet spelen om je verder te ontwikkelen.” Na enkele gesprekken met PEC Zwolle haakte Hilhorst voor zichzelf de knoop door: “Achteraf kan ik nu zeggen dat het de juiste keuze is geweest.”

In Zwolle tekende de 19-jarige Goorse een contract voor twee seizoenen in de provinciehoofdstad en miste tot nu toe nog geen minuut voor de Blauwvingers. “Op dit moment ben ik van vaste waarde en speel ik standaard in de spits.” Uitgerekend tegen FC Twente maakte Hilhorst haar eerste doelpunt in de Vrouwen Eredivisie. Inmiddels staat de teller op vier doelpunten, waardoor de helft van de doelpuntenproductie op naam staat van de Goorse aanvalster.

Met toenmalig FC Twente-trainer Tommy Stroot

Door de overstap naar Zwolle is Hilhorst voor het eerst op zichzelf gaan wonen. “Sinds juli woon ik in een appartementje op slechts tien minuten fietsen van het stadion/trainingscomplex. Het was natuurlijk wel even wennen omdat je nu veel zelf moet doen, maar dat gaat nu goed. Ik ben ook goed opgevangen bij de club, dus dat helpt natuurlijk ook mee.” In het weekend reist ze nog wekelijks terug naar haar ouders in Goor. “De meeste weekenden ben ik wel twee dagen thuis bij mijn ouders. Zwolle is gelukkig niet zo ver weg, dus met de trein ben je zo weer in Goor.”

De aanvalster is blij dat het huidige seizoen niet is stilgelegd, in tegenstelling tot het seizoen 2019-2020. “Het is wel fijn dat je even een periode van rust hebt gehad om te herstellen, maar ik begon het voetballen al snel te missen. Ik ben blij dat ik na de zomer uitgerust aan het seizoen bij PEC Zwolle kon beginnen. Ik trainde veel voor mijzelf thuis, maar dat is toch anders dan op het veld. Normaal gesproken zou ik afgelopen zomer ook nog in aanmerking zijn gekomen voor het WK Vrouwen Onder 20 in Costa Rica en Panama. Daar keek ik heel erg uit, maar dat toernooi is helaas door Corona definitief afgelast.”

Tijdens de presentatie van Hilhorst bij PEC Zwolle

De Goorse zit op haar plek bij PEC Zwolle en heeft haar kans met beide handen aangepakt. “Ik hoop komend seizoen zoveel mogelijk wedstrijden te spelen. Dat is de beste manier om mezelf door te ontwikkelen. Het doel is uiteraard ook om zo hoog mogelijk met PEC Zwolle te eindigen. We hopen dat we bij de eerste vier eindigen zodat we in maart in de kampioenspoule uit kunnen komen. Met nog zes wedstrijden te gaan na de winterstop is nog alles mogelijk.”

Gerelateerde berichten

  • Hilhorst langer bij PEC Zwolle15 juni 2022 Hilhorst langer bij PEC Zwolle Naomi Hilhorst speelt ook komend seizoen voor PEC Zwolle. De Goorse voetbalster kwam twee jaar geleden over van FC Twente en tekende in de provinciehoofdstad een nieuw contract voor één […]
  • Hilhorst met zware knieblessure lang uit de roulatie19 maart 2021 Hilhorst met zware knieblessure lang uit de roulatie Naomi Hilhorst komt dit seizoen niet meer in actie voor haar club PEC Zwolle. De aanvalster viel afgelopen zondag in het uitduel tegen Ajax uit met een knieblessure. Die blijkt nu zo […]
  • Naomi Hilhorst naar FC Twente Vrouwen16 mei 2018 Naomi Hilhorst naar FC Twente Vrouwen Naomi Hilhorst speelt volgend seizoen bij de FC Twente Vrouwen. Het Goorse talent tekende een contract voor één seizoen in Enschede. De 16-jarige Hilhorst trainde in het afgelopen seizoen […]
  • Naomi Hilhorst van FC Twente naar PEC Zwolle19 mei 2020 Naomi Hilhorst van FC Twente naar PEC Zwolle Naomi Hilhorst maakt een voetbaltransfer binnen de provincie. De Goorse voetbalster verruilt FC Twente voor PEC Zwolle Vrouwen. Het 18-jarige talent tekende voor twee seizoenen in de […]
  • Patrick van den Berg hoofd opleiding FC Twente Vrouwen29 april 2020 Patrick van den Berg hoofd opleiding FC Twente Vrouwen Patrick van den Berg is vanaf komend voetbalseizoen Hoofd Jeugdopleiding bij de FC Twente Vrouwen. De 41-jarige Gorenaar was al dienst van de vrouwentak van de Enschedese eredivisionist […]