Biertent Rellie heeft eigen Corona-vaccin

Goorse Biertent Rellie heeft een eigen Corona-vaccin ontwikkeld om de rondgang van het keurkorps tijdens het komende Schoolfeest veilig te stellen. Volgens een schrijven aan deze site is “in het diepste geheim en met medewerking van het Europees geneesmiddelen-bureau EMMA een eigen vaccin ontwikkeld dat inmiddels ook al is getest en goedgekeurd”. Daarmee is het Goorse Biertent Rellie-vaccin als eerste beschikbaar voor alle leden in Europa en dus ook in Nederland. De Europese commissie gaf volgens de initiatiefnemers op 5 december al groen licht voor het gebruik van het Rellie-vaccin maar voorzitter Jan Roelofsen hechtte er veel waarde aan om zelf als eerste het vaccin uitvoerig te testen alvorens het te distribueren onder de eerste 80 leden.

Direct toen bekend werd dat het Corona-virus ook in de Hof van Twente de nodige consequenties had en het feest der feesten, en dus ook het Rellie-seizoen 2020 werd geannuleerd greep de Roemruchte groep drastisch in en is zelf begonnen met de ontwikkeling van het vaccin.

Bij de Rellie-vaccinatie op basis wordt er via het vaccin een klein vetbolletje in het lichaam gebracht. Dit vetbolletje bevat synthetisch materiaal met dezelfde genetische code als het spike-eiwit van het virus, ook wel mRNA genoemd.

Met dit vaccin kunnen volgens de preses van de Rellie de voorbereidingen in januari normaal van start gaan. “Er kunnen tijdens het gebruik nog wel onbekende of zeldzame bijwerkingen naar voren komen zoals overgewicht, een enorme drang om zich richting de Nijverheidsweg te begeven,
Tomatensoep-hunkering en het gevoel om slecht in huis te kunnen zijn”.

Leden, sponsoren en aanverwanten hebben het al vaccin inmiddels ontvangen.

Gerelateerde berichten

  • Gemeente stelt hal stadhuis beschikbaar voor vaccinatie9 augustus 2020 Gemeente stelt hal stadhuis beschikbaar voor vaccinatie De gemeente Hof van Twente gaat in Goor ruimtes beschikbaar stellen voor het geven van de griepprik, dit najaar. In verband met de geldende Coronaregels (anderhalve meter afstand) heeft […]
  • Oaverleavingspakket voor Rellieleden10 mei 2020 Oaverleavingspakket voor Rellieleden Het is een figuurlijk doekje voor het bloeden nu er geen Schoolfeest gevierd kan worden dit jaar, maar het is door de leden van de Goorse Biertent Rellie wel als uiterst attent ervaren. […]
  • Bijzonder eerbetoon aan scheidende Rellie-voorzitter12 oktober 2017 Bijzonder eerbetoon aan scheidende Rellie-voorzitter Een bijzonder eerbetoon van de leden van de Goorse Biertent Rellie vanavond aan voorzitter Ate 'Snorre' Brunnekreef. Hij neemt morgenavond voor de laatste keer, na veertig jaar […]
  • Waardig eerbetoon Rellie voor Wolter Wiegerinck20 maart 2020 Waardig eerbetoon Rellie voor Wolter Wiegerinck De Goorse Biertent Rellie gaf erelid Wolter Wiegerinck vandaag een sober maar waardig eerbetoon net voor de Diepenheimsebrug. Een haag van Rellie-vlaggen met zwarte linten stonden langs […]
  • Rellie toch door de straten op ‘Schoolfeest-zondag’17 juni 2020 Rellie toch door de straten op ‘Schoolfeest-zondag’ Geen Tente, geen kermis en geen optocht vanwege het Coronavirus dit jaar maar het Goorse School- en Volksfeest wordt toch gevierd. Op diverse manieren en op verschillende plekken in Goor. […]