Biertent Rellie heeft eigen Corona-vaccin

Goorse Biertent Rellie heeft een eigen Corona-vaccin ontwikkeld om de rondgang van het keurkorps tijdens het komende Schoolfeest veilig te stellen. Volgens een schrijven aan deze site is “in het diepste geheim en met medewerking van het Europees geneesmiddelen-bureau EMMA een eigen vaccin ontwikkeld dat inmiddels ook al is getest en goedgekeurd”. Daarmee is het Goorse Biertent Rellie-vaccin als eerste beschikbaar voor alle leden in Europa en dus ook in Nederland. De Europese commissie gaf volgens de initiatiefnemers op 5 december al groen licht voor het gebruik van het Rellie-vaccin maar voorzitter Jan Roelofsen hechtte er veel waarde aan om zelf als eerste het vaccin uitvoerig te testen alvorens het te distribueren onder de eerste 80 leden.

Direct toen bekend werd dat het Corona-virus ook in de Hof van Twente de nodige consequenties had en het feest der feesten, en dus ook het Rellie-seizoen 2020 werd geannuleerd greep de Roemruchte groep drastisch in en is zelf begonnen met de ontwikkeling van het vaccin.

Bij de Rellie-vaccinatie op basis wordt er via het vaccin een klein vetbolletje in het lichaam gebracht. Dit vetbolletje bevat synthetisch materiaal met dezelfde genetische code als het spike-eiwit van het virus, ook wel mRNA genoemd.

Met dit vaccin kunnen volgens de preses van de Rellie de voorbereidingen in januari normaal van start gaan. “Er kunnen tijdens het gebruik nog wel onbekende of zeldzame bijwerkingen naar voren komen zoals overgewicht, een enorme drang om zich richting de Nijverheidsweg te begeven,
Tomatensoep-hunkering en het gevoel om slecht in huis te kunnen zijn”.

Leden, sponsoren en aanverwanten hebben het al vaccin inmiddels ontvangen.

Gerelateerde berichten

  • Hof van Twente scoort goed op Nederlandse vaccinatiekaart9 september 2021 Hof van Twente scoort goed op Nederlandse vaccinatiekaart In de gemeente Hof van Twente zal uiteindelijk zo'n 90% van de bevolking volledig gevaccineerd zijn tegen het coronavirus. Dat blijkt uit cijfers van het RIVM die door RTL Nieuws zijn […]
  • Bewoners Goorse verpleeghuizen gevaccineerd29 januari 2021 Bewoners Goorse verpleeghuizen gevaccineerd In Goor hebben de eerste bewoners van de diverse verpleeghuizen de eerste prik gekregen met daarin het vaccin tegen het Corona-virus. In Huize Herfstzon werd de Goorse mevrouw Holthuis […]
  • Waardig eerbetoon Rellie voor Wolter Wiegerinck20 maart 2020 Waardig eerbetoon Rellie voor Wolter Wiegerinck De Goorse Biertent Rellie gaf erelid Wolter Wiegerinck vandaag een sober maar waardig eerbetoon net voor de Diepenheimsebrug. Een haag van Rellie-vlaggen met zwarte linten stonden langs […]
  • Bijzonder eerbetoon aan scheidende Rellie-voorzitter12 oktober 2017 Bijzonder eerbetoon aan scheidende Rellie-voorzitter Een bijzonder eerbetoon van de leden van de Goorse Biertent Rellie vanavond aan voorzitter Ate 'Snorre' Brunnekreef. Hij neemt morgenavond voor de laatste keer, na veertig jaar […]
  • Schoolfeestnieuws in het kort (12)19 juni 2022 Schoolfeestnieuws in het kort (12) Het eerste vaatje Schoolfeestbier is gisteren, volgens traditie, aangeboden aan de deelnemers van de optocht bij de Schoolfeestloodsen. Optochtcommissie-voorzitter Eltjo Lansink gaf […]