Kritiek op kerkbezoek Bijleveld

Er is kritiek op het bezoek aan de Hofkerk van minister Ank Bijleveld gisteravond. Dat staat te lezen op de website van de regionale omroep RTV Oost. Ze was daar als priv├ępersoon op uitnodiging van het kerkbestuur. Critici vinden het bijwonen van de dienst van Bijleveld in deze Coronatijd niet gepast. De Hofkerk houdt, in tegenstelling tot de Petrus en Paulus-parochie in Goor, wel kerkdiensten waar per viering 30 mensen aanwezig mogen zijn. Gisteren waren er 16 personen. De rest kan de vieringen online volgen. Dat Bijleveld daar niet voor koos, vindt onder meer de vakbond voor defensiepersoneel en de PVV in de tweede kamer, niet kunnen. Het artikel van RTV Oost is HIER te lezen.

Ank Bijleveld (archieffoto)

Gerelateerde berichten

  • Kamervragen over kerkbezoek Bijleveld4 januari 2021 Kamervragen over kerkbezoek Bijleveld Het bezoek van minister Ank Bijleveld aan de Goorse Hofkerk op kerstavond, heeft geleid tot vragen in de Tweede Kamer. Volgens RTV Oost wil D66-er Maarten Groothuizen van de ministers […]
  • Bijleveld te gast in Dubbelportret24 november 2021 Bijleveld te gast in Dubbelportret Ank Bijleveld is komende zondag te gast in het radioprogramma Dubbelportret van Hofstreek FM. Bijleveld was tot voor kort Minister van Defensie maar trad af nadat haar positie ter […]
  • Geen politieke gevolgen voor Bijleveld na kerkbezoek27 januari 2021 Geen politieke gevolgen voor Bijleveld na kerkbezoek Het bezoek van demissionair minister Ank Bijleveld aan de Goorse Hofkerk op kerstavond, krijgt voor haar geen politiek staartje. Het bezoek was volgens demissionair minister Grapperhaus […]
  • Bijleveld roemt politie en marechaussee26 januari 2021 Bijleveld roemt politie en marechaussee Minister Ank Bijleveld van Defensie heeft zich inmiddels ook uitgesproken over de inzet van politie en marechaussee tijdens de rellen tegen de avondklok en corona-maatregelen van de […]
  • Goor maakt geen punt van kerkbezoek Bijleveld12 januari 2021 Goor maakt geen punt van kerkbezoek Bijleveld Waar er in de Tweede Kamer vragen worden gesteld over het bezoek van Minister Ank Bijleveld aan de Hofkerk op Kerstavond, maakt het leeuwedeel van Goor zich daar veel minder druk over. […]