‘Donders duur doktertje’ houdt gemoederen bezig

Een column van de Goorse scribent Bert Schabbink (foto) houdt de gemoederen in ‘zorgverzekeringsland’ aardig bezig. Onder de titel ‘Donders duur doktertje’ schreef hij over de torenhoge kosten van een kort telefonisch consult met een arts van het ZGT Twente. Daarvoor werd een rekening gepresenteerd van €268,91 dat ten koste gaat van het eigen risico. Schabbink rekende uit dat het belletje hem €1,50 per seconde kost. Zijn schrijfsel deelde hij op Facebook waarop veel reactie kwam.

RTV Oost-journalist Jan Colijn dook dieper in de materie en ondervroeg een woordvoerder van Menzis die toegaf dat er heel veel klachten binnen zijn gekomen over de kosten van dit soort medische consults. Hij legt in het artikel waarom de kosten zo hoog zijn en het komt er in het kort op neer dat een arts bij de een meer tijd nodig heeft dan bij een ander en dat elk consult hetzelfde kost, ongeacht de tijd die daarvoor nodig is. Er wordt evenwel niet gerestitueerd waardoor ook Schabbink de rekening gewoon zal moeten betalen. Via deze LINK is het RTV Oost-artikel te lezen.

Gerelateerde berichten

  • Goorse columnist geweerd uit Hofweekblad28 oktober 2020 Goorse columnist geweerd uit Hofweekblad Een column van de Goorse columnist Bert Schabbink verschijnt vandaag niet in het Hofweekblad omdat hij het epistel afsluit met de vloek 'Godverdomme'. De scribent die ook voor deze site […]
  • Bert Schabbink 50 jaar !30 mei 2020 Bert Schabbink 50 jaar ! Het is feest aan de van Hoevellstraat waar de nodige spandoeken en versieringen zijn opgehangen bij de woning van Bert Schabbink. De Goorse scribent- en muziekliefhebber, die inmiddels […]
  • Zorgelijke afgrond…6 november 2018 Zorgelijke afgrond… Afgelopen weekend bladerde ik een beetje door de weekendeditie van De Tubantia. Ik heb alleen een abonnementje op zaterdag. De rest van de week geen tijd om ‘s ochtends de krant te lezen […]
  • Gorenaar onderwerp in column Mart Smeets23 november 2014 Gorenaar onderwerp in column Mart Smeets De Goorse journalist Bert Schabbink is onderwerp van een column van Mart Smeets in de Varagids. De beroemde sportpresentator is collega van de voormalig columnist van deze site bij Studio […]
  • Foxwild…12 juli 2022 Foxwild… "Hatseflats!" klonk het zaterdag in ‘Foxwild Goor”. Mijn campingvriend Petertje ‘Massa is Kassa’ deed een plaatselijke supermarkt aan om zijn biertje te promoten, waar ik zelf […]