Toen Foekepotten nog heel gewoon was…

Op deze Oudejaarsdag trappen we op deze af met een aantal fraaie prenten van respectievelijk 25 en 23 jaar geleden. De pure Goorse traditie van het Foekepotten op de laatste dag van het jaar leefde volop nadat Kindvriendelijk Goor zich erover had ontfermd. De belangstelling is de laatste jaren tanende en dit jaar is er, vanwege Corona, waarschijnlijk helemaal niemand die langs de deuren gaat ‘voor een centje’. Onderstaande foto is van 1995. Toen reikte toenmalig burgemeester van der Zwaag de eerste prijs voor de beste uitdossing uit aan de zusjes Leon en May Weerkamp die nu CafĂ© De Ster bestieren. Daaronder een aantal fraaie prenten uit 1997 van de stichting Historisch Goor met onder meer de Goorse kindervriend Edu Hoek in vol ornaat…

Gerelateerde berichten

  • Oald Goor: Gemeentelijke fusie met rapport beklonken…1 augustus 2021 Oald Goor: Gemeentelijke fusie met rapport beklonken… Dit keer in de categorie Oald Goor een prent van vijf burgemeesters die met zichtbaar genoegen een boekwerk uitpakken. Het is het rapport van KPMG dat in november 1995 werd uitgereikt en […]
  • Oald Goor: De bioscoop in de Stationslaan1 mei 2022 Oald Goor: De bioscoop in de Stationslaan Goor heeft, niet in de laatste plaats door Bert Haanstra, een rijk verleden. "Naar mensen kijken is van alle tijden" is een beroemde uitspraak van de filmmaker die is vereeuwigd op het […]
  • De Goorse muziektent en Apollo in 1929…25 april 2021 De Goorse muziektent en Apollo in 1929… In de categorie Oald Goor op deze zondag twee prenten van de vermaarde muziektent op de Goorse Schoolfeestweide uit een heel ver verleden. Onderstaande foto is genomen in 1929 ter ere van […]
  • Blokhut stond in 1955 ‘aan de overkant’11 april 2021 Blokhut stond in 1955 ‘aan de overkant’ De blokhut van de padvindersvereniging De Stoevelaargroep staat al sinds jaar en dag aan de Stoevelaarsweg. Maar niet op dezelfde plek. We doken uit de archieven van het de Stichting […]
  • Toen was geluk nog heel gewoon…22 november 2020 Toen was geluk nog heel gewoon… In de categorie Oald Goor, dit keer een prachtige foto van de stichting Historisch Goor, genomen enkele decennia geleden, toen de Goorse woonwagenbewoners nog samen leefden op een voor […]