Toen Foekepotten nog heel gewoon was…

Op deze Oudejaarsdag trappen we op deze af met een aantal fraaie prenten van respectievelijk 25 en 23 jaar geleden. De pure Goorse traditie van het Foekepotten op de laatste dag van het jaar leefde volop nadat Kindvriendelijk Goor zich erover had ontfermd. De belangstelling is de laatste jaren tanende en dit jaar is er, vanwege Corona, waarschijnlijk helemaal niemand die langs de deuren gaat ‘voor een centje’. Onderstaande foto is van 1995. Toen reikte toenmalig burgemeester van der Zwaag de eerste prijs voor de beste uitdossing uit aan de zusjes Leon en May Weerkamp die nu CafĂ© De Ster bestieren. Daaronder een aantal fraaie prenten uit 1997 van de stichting Historisch Goor met onder meer de Goorse kindervriend Edu Hoek in vol ornaat…

Gerelateerde berichten

  • De Goorse huishoudschool in het begin van de oorlog…23 maart 2020 De Goorse huishoudschool in het begin van de oorlog… In het jaar dat 75 jaar vrijheid gevierd wordt, wordt er natuurlijk regelmatig terug gekeken op de tijd van toen. Ook in Goor. Johan Geerdink stuurde onderstaande bijzondere foto uit 1941 […]
  • Goor wat verander je snel…21 juli 2015 Goor wat verander je snel… Dat Goor de laatste jaren enorm aan uiterlijke veranderingen onderhevig was wordt heel duidelijk op een filmpje dat door RTV Oost op een speciale website en app onder de titel 'Mooi […]
  • Toen er tijdens het Foekepotten nog gejureerd werd…28 december 2016 Toen er tijdens het Foekepotten nog gejureerd werd… De redactie van Oald Goor stuitte in de archieven van het Goors Historisch Museum op een prent die nu bijna twintig jaar geleden werd gemaakt tijdens Oudejaarsdag 1996 in de voormalige […]
  • De Grotestraat voor het bombardement…29 januari 2017 De Grotestraat voor het bombardement… De wand met grote prenten die het verleden van Goor laten zien in het Goorse centrum trok deze week al veel bekijks. Het leverde mooie gesprekken op en het wierp ook vragen op als 'Hoelang […]
  • Toen was geluk nog heel gewoon…22 november 2020 Toen was geluk nog heel gewoon… In de categorie Oald Goor, dit keer een prachtige foto van de stichting Historisch Goor, genomen enkele decennia geleden, toen de Goorse woonwagenbewoners nog samen leefden op een voor […]