Geen vuurwerkverkoop, toch angst voor vuurwerkvandalisme

Waar het normaliter op de laatste dagen van het jaar een drukte van jewelste is, heerst nu sinistere rust. De parkeerplaats van Morsink (foto) op Zenkeldamshoek is angstvallig leeg nu de verkoop van zogenoemd categorie 2-vuurwerk aan banden is gelegd voor dit jaar. Het kleinere spul is te krijgen bij de Goorse supermarkten Aldi en Lidl maar vindt bij de echte liefhebbers niet echt gretig aftrek. Ook is de verwachting dat er morgen in het buitengebied niet veel met Carbid zal worden geschoten vanwege de strenge regelgeving daaromtrent.

Hoe dan ook; de gemeente en de politie vrezen toch overlast van illegaal vuurwerk en vragen via social media om via de zogenoemde Buitenbeter-app vuurwerk-vandalisme te melden met een foto en een locatie. Overlast door vuurwerk kan ook gemeld worden door de gemeente Hof van Twente te bellen: 14074 of de politie: 0900-8844.

Gerelateerde berichten

  • Toeschouwers trekken massaal naar vuurwerkshow Morsink27 december 2017 Toeschouwers trekken massaal naar vuurwerkshow Morsink Het was droog vanavond en dat was een geluk voor de organisatie van de vuurwerkshow van Morsink vanavond op industrieterrein Zenkeldamshoek. Daar werd een deel van de nieuwe collectie de […]
  • Vuurwerkvandalisme in de Merelstraat14 december 2021 Vuurwerkvandalisme in de Merelstraat De angst voor vandalisme door zwaar vuurwerk neemt ook in Goor naarmate het einde van het jaar nadert, steeds meer toe. Zo blijkt uit diverse berichten aan deze site. De schrik zit er ook […]
  • Rustige jaarwisseling, wel veel vuurwerk1 januari 2021 Rustige jaarwisseling, wel veel vuurwerk De jaarwisseling is in Goor rustig verlopen. Er werden weinig incidenten gemeld. We ging er, ondanks het verbod op het zogenoemde categorie 2-vuurwerk, veel de lucht in net na twaalven […]
  • Aanhoudingen na vuurwerkoverlast25 november 2016 Aanhoudingen na vuurwerkoverlast Er werd in het Goorse, met name via social media als Facebook, al langer over geklaagd. Harde knallen die bewoners van diverse Goorse wijken opschrikten in de afgelopen weken. Door één van […]
  • Vuurwerkverkoop gestart29 december 2015 Vuurwerkverkoop gestart Vuurwerkliefhebbers uit Goor kunnen vanaf nu hun hart weer ophalen. Vandaag, morgen en donderdag mag weer vuurwerk worden ge- en verkocht. Vanochtend stonden de mensen al vroeg in de […]