Coronacijfers stijgen maar weinig ziekenhuisopnames

De harde lockdown zou langzamerhand effect moeten sorteren maar dat is in Goor en de overige kernen in de Hof van Twente nog niet te zien. De besmettingscijfers zijn in de afgelopen drie dagen hard opgelopen van acht naar 37 mensen die positief testten op het Corona-virus. Het aantal ziekenhuisopnames is daarentegen nihil wat er op duidt dat de meeste mensen er met milde klachten vanaf komen. In de regio Twente zijn de besmettingscijfers het hoogste van het land terwijl ook de reguliere zorg in deze regio in het gedrang komt. De besmettingspiek in de Hof lag overigens op Eerste Kerstdag toen bijna 48 mensen als positief werden gemeld.

Gerelateerde berichten

  • Hof landelijk koploper Coronabesmettingen14 november 2020 Hof landelijk koploper Coronabesmettingen De gemeente Hof van Twente had gisteren de twijfelachtige eer om de gemeente te zijn met de hoogste besmettingsfactor als het gaat om inwoners die positief getest zijn op het Coronavirus. […]
  • Aantal besmettingen loopt hard terug in de Hof10 februari 2021 Aantal besmettingen loopt hard terug in de Hof Het aantal Corona-besmettingen in Goor en de overige kernen in de Hof van Twente is in de afgelopen twee weken hard terug gelopen. Er werden in die periode 98 besmettingen geregistreerd. […]
  • Besmettingen in de Hof nemen iets af11 mei 2021 Besmettingen in de Hof nemen iets af Het aantal corona-besmettingen dat is geconstateerd in Goor en de overige kernen in de gemeente Hof van Twente neemt langzaam af maar heel hard gaat het nog niet. Vandaag stond de teller […]
  • Aantal coronabesmettingen daalt weer in de Hof7 april 2021 Aantal coronabesmettingen daalt weer in de Hof Het aantal coronabesmettingen in de gemeente Hof van Twente is de laatste dagen aan het dalen. Waar afgelopen vrijdag en zaterdag nog 17 besmettingen per dag werden geregistreerd waren […]
  • Aantal corona-besmettingen daalt28 januari 2021 Aantal corona-besmettingen daalt In lijn met de landelijke trend dalen ook in Goor en de overige kernen in de Hof van Twente, de corona-cijfers. In de afgelopen twee weken werden er 200 besmettingen geregistreerd. In de […]