Kamervragen over kerkbezoek Bijleveld

Het bezoek van minister Ank Bijleveld aan de Goorse Hofkerk op kerstavond, heeft geleid tot vragen in de Tweede Kamer. Volgens RTV Oost wil D66-er Maarten Groothuizen van de ministers Grapperhaus en De Jonge weten of zij Bijleveld daarop hebben aangesproken. Ank Bijleveld woonde de kerkdienst bij als privépersoon in het bijzijn van 16 personen. Haar man Riekele doet vrijwilligerswerk voor de Hofkerk en was daar in die hoedanigheid ook bij. Defensieminister Bijleveld kreeg daarop onder meer kritiek van de AFMP, de vakbond voor Defensie-personeel. Groothuizen wil van Grapperhaus, die kerkbezoek in het kader van kerst in het algemeen afkeurde, weten hoe hij de actie van Bijleveld kwalificeert.

Gerelateerde berichten

  • Kritiek op kerkbezoek Bijleveld25 december 2020 Kritiek op kerkbezoek Bijleveld Er is kritiek op het bezoek aan de Hofkerk van minister Ank Bijleveld gisteravond. Dat staat te lezen op de website van de regionale omroep RTV Oost. Ze was daar als privépersoon op […]
  • Geen politieke gevolgen voor Bijleveld na kerkbezoek27 januari 2021 Geen politieke gevolgen voor Bijleveld na kerkbezoek Het bezoek van demissionair minister Ank Bijleveld aan de Goorse Hofkerk op kerstavond, krijgt voor haar geen politiek staartje. Het bezoek was volgens demissionair minister Grapperhaus […]
  • Nieuwe duurzame Jumbo geopend door minister Bijleveld3 maart 2021 Nieuwe duurzame Jumbo geopend door minister Bijleveld De nieuwe Jumbo-supermarkt aan de Goorse van Kollaan is vanmorgen in alle vroegte officiëel geopend door de Ank Bijleveld. De Goorse Minister van Defensie kwam met haar man Riekele […]
  • Bijleveld ‘buitengewoon adviseur’ CDA4 april 2021 Bijleveld ‘buitengewoon adviseur’ CDA Ank Bijleveld wordt 'buitengewoon adviseur' van het landelijk bestuur van het CDA. de Goorse bewindsvrouwe moet dat bestuur 'scherp te houden en te adviseren' over onder meer politieke […]
  • Bijleveld extra beschermd door hack gemeente Hof van Twente4 maart 2021 Bijleveld extra beschermd door hack gemeente Hof van Twente Het ministerie van Defensie heeft speciale maatregelen genomen om Ank Bijleveld extra te beschermen na de grote cyberaanval op de gemeente Hof van Twente in december. De angst is dat er […]