Oranje Steengoed: ‘Alleen Nederlanders in Puntdakschool’

Directeur Robert Dijkstra van het Heerenveense Oranje Steengoed zegt dat er geen buitenlanders tijdelijk zullen bivakkeren in de Goorse Puntdak-school. Dit in reactie op een bericht eerder op deze site waarin werd gesteld dat er ook buitenlandse werknemers zouden komen te wonen. “Het pand wordt alleen bewoond door vijf bewoners met een Nederlandse nationaliteit. Wij worden dagelijks gebeld door organisaties die op zoek zijn naar huisvesting voor hun buitenlandse werknemers. We kunnen deze mensen niet voorzien van woonruimte en kunnen hierin ook niets betekenen. Wij plaatsen alleen bewoners en ondernemers met een Nederlandse nationaliteit en mensen die de Nederlandse taal machtig zijn.” aldus Dijkstra in een reactie aan Goorsnieuws.nl.

“Leegstaande panden zijn doorgaans een gewilde prooi voor onder meer vandalen, hangjongeren, brandstichters en krakers met alle bekende en vervelende gevolgen van dien. Met betrekking tot de Puntdak-school hebben we een aantal zorgvuldig geselecteerde bewoners geplaatst die een bijdrage kunnen leveren aan de prettige leefomgeving. Deze bewoners zorgen ervoor dat het pand en de omgeving netjes blijven en zorgen voor toezicht op locatie. De nadelige gevolgen van leegstand worden hiermee voorkomen en zoekenden helpen we hiermee aan betaalbare woonruimte.” zegt Dijkstra in het schrijven aan deze site.

Oranje Steengoed is gespecialiseerd in het beheren en beschermen van leegstaand vastgoed en beheert tijdelijk de leegstaande Puntdakschool voor de gemeente Hof van Twente.