IJsclub in beeld met vrees voor de toekomst

Als voorbeeld voor de klimaat-verandering en het gebrek aan vorstperiodes werd de Goorse IJsclub bij de regionale omroep RTV Oost als voorbeeld gesteld voor het gebrek aan ijsperiodes in de laatste jaren. De club heeft sinds het begin van de vorige eeuw bijgehouden wanneer er geschaatst is in Goor en op de 25 januari kan een ‘triest’ record gebroken worden als er dan exact vier jaar achtereen geen mens op het ijs is geweest. In het item dat via deze LINK is te bekijken vreest voorzitter AndrĂ© Bouma indirect voor het voortbestaan van de Goorse IJsclub omdat de affiniteit van jongeren met schaatsen door de vorsteloze jaren dreigt te verdwijnen. Ook vrijwilliger Arie Zweers (foto) komt aan het woord.

Gerelateerde berichten

  • Goorse schaatskoorts stijgt24 februari 2018 Goorse schaatskoorts stijgt Weerman Eric Effing stuurde een fraaie FOTO met het bijschrift dat er zogenoemde onvervalste transportkou in aantocht is. En met het dalen van de temperaturen stijgt de schaatskoorts in […]
  • IJsclub vreest triest record11 december 2020 IJsclub vreest triest record De sluis is open gezet (foto) en het observeren van de weerkaarten is begonnen. De weides van de Goorse ijsbaan staan vanaf vandaag weer onder water in de hoop op langdurige vrieskou en […]
  • Schaatsseizoen Goor is verloren3 maart 2018 Schaatsseizoen Goor is verloren Het gaat er niet van komen. De Goorse ijsbaan gaat ook vandaag niet open. "Het is heel jammer maar ik denk dat we dit schaatsseizoen als verloren kunnen beschouwen" zegt Andre Bouma, […]
  • IJsvloer wordt steeds dikker28 februari 2018 IJsvloer wordt steeds dikker De ijsvloer van de Goorse ijsbaan 't Slag is vannacht weer flink aangegroeid maar nog niet dik genoeg om te kunnen schaatsen. De vereiste 7 centimeter is nog niet overal gehaald en er […]
  • IJsbaan vandaag en morgen nog niet geopend27 februari 2018 IJsbaan vandaag en morgen nog niet geopend De Goorse IJsbaan kan nog niet worden opengesteld voor het publiek. De ijslaag is nog te broos en er is ook nog een klein gedeelte waar nog geen ijs ligt. Het heeft vannacht weliswaar fors […]