Gladde wegen: Strooien alleen op doorgaande wegen

Het kwik kan deze dagen onder nul komen en dat kan leiden op gladheid op de wegen in Goor en omgeving. De gemeente Hof van Twente strooit dan alleen op doorgaande wegen en breidt de routes uit als de omstandigheden extremer worden. In ieder geval zal er wel gestrooid worden op de wegen naar en bij winkelcentra, scholen en verzorgingstehuizen. Op de stoepen wordt in principe niet gestrooid.

De gemeente heeft op basis van budget een keuze gemaakt welke wegen gestrooid worden en dat is op een kaart via deze LINK te bekijken. De meeste wegen in het buitengebied vallen onder verantwoordelijkheid van de Provincie Overijssel die daar de strooiwagens overheen stuurt. Meer informatie ook via deze LINK van de gemeente Hof van Twente.

Gerelateerde berichten

  • Pas op ! Het is plaatselijk spekglad31 december 2016 Pas op ! Het is plaatselijk spekglad Het was voor een aantal Gorenaren vanochtend een onfortuinlijk begin van deze Oudejaarsdag. Het is plaatselijk zeer glad en daar was niet iedereen op verdacht. Zo gingen er al een aantal […]
  • Gratis zout en soep op de Goorse markt15 december 2017 Gratis zout en soep op de Goorse markt Het zogenoemde WijKracht van de gemeente Hof van Twente was vanochtend op de Goorse markt met een stand waarin info werd gegeven over gladheidsbestrijding in Goor en omgeving. Naast de […]
  • Goorse wegen glad, meisje raakt gewond21 januari 2016 Goorse wegen glad, meisje raakt gewond Het was op veel plaatsen in Goor spiegelglad gisteravond. Veel wegen, met name in de woonwijken waar niet preventief gestrooid is, werden geteisterd door opvriezing. Op de Hogenkamp raakte […]
  • Gemeente: Paden en wegen sneeuwvrij maken vergt tijd11 februari 2021 Gemeente: Paden en wegen sneeuwvrij maken vergt tijd Het duurt nog wel even voor alle wegen en paden in Goor weer sneeuwvrij zijn en goed begaanbaar. Het opwaaien van het sneeuw en de gevormde sneeuwduinen bemoeilijken het werk evenals de […]
  • Twente Milieu: Geen afvalinzameling, wel strooien6 februari 2021 Twente Milieu: Geen afvalinzameling, wel strooien Twente Milieu gaat vanwege de verwachte sneeuwval in ieder geval komende maandag geen afval ophalen in Goor. Of dat in de dagen erna wel gebeurd wordt later bekeken. Het legen van de […]