Rob Flink: creatieve levensgenieter…

En weer is een markante- en bekende Gorenaar heen gegaan. Afgelopen donderdag overleed oud-kapper, therapeut en beeldend kunstenaar Rob Flink op 69-jarige leeftijd. Flink bestierde in de jaren ’80 een dameskapperszaak op het Kerkplein die later verhuisde naar de kapsalon van broer Siem in de Spoorstraat. Zijn hart lag echter ergens anders. Hij wilde zich op een sociale en creatieve manier ontplooien en schoolde zich om tot arbeids- en muziektherapeut voor mensen met een verstandelijke beperking en was daarin tot zijn pensioen met veel enthousiasme werkzaam bij De Twentse Zorgcentra. Daarnaast ontpopte hij zich ook als een zeer verdienstelijk beeldend kunstenaar en verwierf hij bekendheid met zijn bronzen sculpturen.

Ook liet de levensgenieter zijn creatieve brein los op zijn grote tuin achter de woning in de Kerkstraat en in het Goorse kamerorkest Belle Epoque. Rob Flink was de laatste jaren ernstig ziek en laat naast zijn partner Herman ook een dochter achter: Carien. Komende dinsdag is er ’s ochtends een mogelijkheid tot condoleren in uitvaartcentrum De Hof in Goor. Daarover meer info op de site van het uitvaartcentrum. Daarna is in besloten kring de uitvaartplechtigheid in de Hofkerk die online te zien is via deze LINK.

Sculptuur van Rob Flink dat de naam ‘Ontworsteling’ kreeg van de beeldend kunstenaar

Gerelateerde berichten

  • Kapsalon De Koep wordt Barbershop Saam27 augustus 2018 Kapsalon De Koep wordt Barbershop Saam Kapsalon De Koep aan de Goorse Spoorstraat gaat na 10 jaar dicht in Goor en zal in de komende week worden ingericht als Barbershop. Patrick Boerkamp van de Koep gaat wel door in zijn […]
  • Extra ‘pop up-salon’ in de Grotestraat2 mei 2020 Extra ‘pop up-salon’ in de Grotestraat In de hoop zo snel mogelijk weer aan het werk te kunnen, is door Ptera van den Burg en haar medewerkers een heuse 'pop up-salon' ingericht in de voormalige lunchroom aan de Grotestraat […]
  • Grondlegger bouwbedrijf Aan de Stegge overleden10 januari 2015 Grondlegger bouwbedrijf Aan de Stegge overleden Herman aan de Stegge is deze week op 95-jarige leeftijd overleden. De geboren Enternaar was de grondlegger van het inmiddels grote en bekende bouwbedrijf Aan de Stegge. De ondernemer begon […]
  • Afscheid van markante plaatsgenoot Rob Vorkink6 december 2018 Afscheid van markante plaatsgenoot Rob Vorkink Het heeft Goor nog altijd voor een groot deel in zijn greep. Het plotselinge overlijden van één van haar markantste plaatsgenoten. Rob Vorkink is niet meer. De journalist, die in het […]
  • Goor geschokt door plotseling overlijden Gert-Jan Morsink7 februari 2018 Goor geschokt door plotseling overlijden Gert-Jan Morsink In de Goorse samenleving is geschokt gereageerd op het plotselinge overlijden van zakenman Gert-Jan Morsink die afgelopen maandag op 55-jarige leeftijd overleed. Morsink gaf leiding aan […]