Rob Flink: creatieve levensgenieter…

En weer is een markante- en bekende Gorenaar heen gegaan. Afgelopen donderdag overleed oud-kapper, therapeut en beeldend kunstenaar Rob Flink op 69-jarige leeftijd. Flink bestierde in de jaren ’80 een dameskapperszaak op het Kerkplein die later verhuisde naar de kapsalon van broer Siem in de Spoorstraat. Zijn hart lag echter ergens anders. Hij wilde zich op een sociale en creatieve manier ontplooien en schoolde zich om tot arbeids- en muziektherapeut voor mensen met een verstandelijke beperking en was daarin tot zijn pensioen met veel enthousiasme werkzaam bij De Twentse Zorgcentra. Daarnaast ontpopte hij zich ook als een zeer verdienstelijk beeldend kunstenaar en verwierf hij bekendheid met zijn bronzen sculpturen.

Ook liet de levensgenieter zijn creatieve brein los op zijn grote tuin achter de woning in de Kerkstraat en in het Goorse kamerorkest Belle Epoque. Rob Flink was de laatste jaren ernstig ziek en laat naast zijn partner Herman ook een dochter achter: Carien. Komende dinsdag is er ’s ochtends een mogelijkheid tot condoleren in uitvaartcentrum De Hof in Goor. Daarover meer info op de site van het uitvaartcentrum. Daarna is in besloten kring de uitvaartplechtigheid in de Hofkerk die online te zien is via deze LINK.

Sculptuur van Rob Flink dat de naam ‘Ontworsteling’ kreeg van de beeldend kunstenaar

Gerelateerde berichten

  • Melkman Wim Burggraaff overleden27 februari 2021 Melkman Wim Burggraaff overleden De bekende Goorse 'melkboer' Wim Burggraaff is overleden. De Gorenaar bestierde 50 jaar lang een zuivelwinkel in de Wijnkamp waar hij ook woonde en van waaruit hij met een melkwagen langs […]
  • Goor weer kapsalon rijker13 januari 2021 Goor weer kapsalon rijker We kunnen er vanwege de Corona-maatregelen nu niks mee maar net na de strenge lockdown zou het direct goed van pas komen. Goor krijgt er een kapsalon bij. In de Grotestraat gaat, wanneer […]
  • Johan Mensink (98) overleden17 oktober 2020 Johan Mensink (98) overleden Hij was de geestelijk vader van veel Mariakapellen in Goor en wijde omgeving. Maar Johan Mensink, die in november 2017 nog een koninklijke onderscheiding ontving, is niet meer. Deze week […]
  • Cafébaas Bertus Leferink overleden19 augustus 2020 Cafébaas Bertus Leferink overleden Afgelopen maandag is Bertus Leferink overleden. De geboren Oldenzaler genoot in Goor bekendheid als uitbater van Café B&T dat hij in de Hengevelderstraat met zijn vrouw Truus […]
  • Extra ‘pop up-salon’ in de Grotestraat2 mei 2020 Extra ‘pop up-salon’ in de Grotestraat In de hoop zo snel mogelijk weer aan het werk te kunnen, is door Ptera van den Burg en haar medewerkers een heuse 'pop up-salon' ingericht in de voormalige lunchroom aan de Grotestraat […]