Helft van de bevolking doet vrijwilligerswerk

In Goor en de overige keren in de gemeente Hof van Twente doet bijna 50% van de inwoners op de één of andere manier vrijwilligerswerk. Dat is uitgezocht door Salut. Dat lijkt een prima score maar het leidt bij de welzijnsinstelling niet tot tevredenheid omdat de helft van de inwoners boven de 15 jaar geen vrijwillige bijdrages levert. Aangezien 2021 het jaar van de vrijwilliger is er daarom extra aandacht voor de zoektocht naar meer vrijwilligers op allerlei gebied.

Naast de bestaande behoefte aan vrijwilligers voor maatschappelijke activiteiten zoals voor besturen, natuuronderhoud, plezier, aandacht, schoonheid, veiligheid, dagbesteding en opvang, is het van belang dat meer mensen de urgentie als ook het plezier voelen om vrijwilligerswerk te doen. Ook om maatschappelijke vraagstukken zoals toenemende armoede, eenzaamheid en behoefte aan zorg, bloot te leggen. Wie meer wil weten over de mogelijkheden van vrijwilligerswerk in de gemeente kan bellen met Salut-medewerkers Angèl of Belinda via telefoonnummer 0547-260053 of WhatsAppen met 06-20894999. E-mailen kan naar info@nullsalut-welzijn.nl.