Helft van de bevolking doet vrijwilligerswerk

In Goor en de overige keren in de gemeente Hof van Twente doet bijna 50% van de inwoners op de één of andere manier vrijwilligerswerk. Dat is uitgezocht door Salut. Dat lijkt een prima score maar het leidt bij de welzijnsinstelling niet tot tevredenheid omdat de helft van de inwoners boven de 15 jaar geen vrijwillige bijdrages levert. Aangezien 2021 het jaar van de vrijwilliger is er daarom extra aandacht voor de zoektocht naar meer vrijwilligers op allerlei gebied.

Naast de bestaande behoefte aan vrijwilligers voor maatschappelijke activiteiten zoals voor besturen, natuuronderhoud, plezier, aandacht, schoonheid, veiligheid, dagbesteding en opvang, is het van belang dat meer mensen de urgentie als ook het plezier voelen om vrijwilligerswerk te doen. Ook om maatschappelijke vraagstukken zoals toenemende armoede, eenzaamheid en behoefte aan zorg, bloot te leggen. Wie meer wil weten over de mogelijkheden van vrijwilligerswerk in de gemeente kan bellen met Salut-medewerkers Angèl of Belinda via telefoonnummer 0547-260053 of WhatsAppen met 06-20894999. E-mailen kan naar info@nullsalut-welzijn.nl.

Gerelateerde berichten

  • Waar liggen de grenzen bij vrijwilligerswerk ?5 oktober 2019 Waar liggen de grenzen bij vrijwilligerswerk ? Bij het doen van vrijwilligerswerk zijn er vaak geen duidelijke regels wat wel en niet mag, maar is er wel een kader. Wie wil ervaren waar de grenzen binnen het vrijwilligerswerk liggen […]
  • Gezocht: inwoners die kerstkaarten willen maken21 november 2020 Gezocht: inwoners die kerstkaarten willen maken Welzijnsorganisatie Salut wil tijdens de komende kerstdagen zoveel mogelijk mensen verblijden met een kerstkaart. Daarom worden creatieve inwoners van Goor en omgeving gevraagd om fraaie […]
  • Salut overstelpt met kerstkaarten na oproep aan inwoners24 december 2020 Salut overstelpt met kerstkaarten na oproep aan inwoners Meer dan 1000 kerstkaarten kwamen er binnen bij welzijnsorganisatie Salut na een oproep aan inwoners van Goor en omgeving om creatief te zijn en kerstkaarten te maken en in te leveren. De […]
  • Salut zoekt jongerencoach2 januari 2021 Salut zoekt jongerencoach Salut is naarstig op zoek naar een jongerencoach. Als jongerencoach maak je deel uit van het project Impacter. Check het bericht hier.
  • Zonnebloemvrijwilligers weer voorzichtig actief2 juli 2020 Zonnebloemvrijwilligers weer voorzichtig actief Vanaf gisteren is er weer wat meer onderling contact nodig en dat betekent dat ook de vrijwilligers van De Zonnebloem weer voorzichtig actief mogen worden in het intensievere contact met […]