ICT-systemen gemeente pas over twee jaar weer op orde

De heropbouw van de computersystemen van de gemeente Hof van Twente kan nog wel twee jaar duren. Dat zei burgemeester Ellen Nauta tijdens de raadsvergadering van gisteravond waarin de cyber-aanval van begin december aan de orde kwam. Een speciaal projectteam is aangesteld om een compleet nieuwe infrastructuur op te bouwen. Volgens de burgermoeder is de beveiliging inmiddels wel optimaal maar moet na het opzetten van een basisstructuur, dat een half jaar vergt, ook ‘alles daarachter gevuld worden’. Ze gaf daarnaast aan dat er nog steeds geen aanwijzingen zijn dat er privacy-gevoelige gegevens op straat zijn komen te liggen. Daarnaast is volgens haar nog veel onduidelijk over de hack en de gevolgen daarvan.

Gerelateerde berichten

  • ICT-opbouw gemeente nu op 70%12 november 2021 ICT-opbouw gemeente nu op 70% Op 1 december aanstaande is het precies een jaar geleden dat de gemeente hof van Twente werden getroffen door een fatale cyberaanval die de systemen plat legde. Burgemeester Nauta heeft […]
  • Cyberaanval gaat gemeente zo’n 4 miljoen euro kosten12 mei 2021 Cyberaanval gaat gemeente zo’n 4 miljoen euro kosten De cyberaanval die begin december vorig jaar de ICT-systemen van de gemeente Hof van Twente plat legde, gaat in eerste instantie 3,9 miljoen euro kosten. Het College van B&W […]
  • Gemeente geeft tweewekelijkse update over computersystemen23 januari 2021 Gemeente geeft tweewekelijkse update over computersystemen De gemeente Hof van Twente komt elke twee weken met een update over de stappen die zijn gezet om de computersystemen weer op orde te krijgen na de veelbesproken cyber-aanval. Deze week […]
  • Grootste deel ICT-systemen gemeente weer  on air UPDATE16 december 2021 Grootste deel ICT-systemen gemeente weer on air UPDATE Ruim 80 % van de IT-systemen van de gemeente Hof van Twente is weer in de lucht. Dat meldt de gemeente op haar Facebookpagina. Naar aanleiding van de wereldwijde waarschuwing over een […]
  • Systemen en website gemeente offline na ontdekking datalek14 december 2021 Systemen en website gemeente offline na ontdekking datalek De website en een aantal van de computersystemen van de gemeente Hof van Twente zijn preventief offline gezet na het vinden van een lek in de zogenoemde softwarebouwsteen Apache Log4j. […]