Gorenaar aangehouden voor vernieling en baldadigheid

Een 20-jarige Gorenaar is donderdagavond aangehouden in het buitengebied van Markelo. De politie ontwaarde rond 23:30 uur een auto dat, een op dat moment onbekend voorwerp, voort trok met een sleepkabel. Toen de politie deze wagen wilde controleren werd geen gehoor gegeven aan het stopteken en volgde een korte achtervolging. Op de Hochtweg staakte de automobilist de vluchtpoging en vlogen er drie personen uit de auto. Daarvan kon de Gorenaar als enige worden aangehouden.

De bestuurder, een 20-jarige man uit Markelo, meldde zich later per telefoon. De groep jongeren hadden een afvalbak achter de auto zitten en waren van plan het veengebied in te rijden. De Gorenaar en zijn compaan kunnen na opmaak van het proces verbaal diverse boetes verwachten voor baldadigheid, het vernielen van een afvalbak en het overtreden van de geldende corona-maatregelen.

Gerelateerde berichten