Voel je d’r eens aan…

Nooit gedacht dat ik op 41-jarige leeftijd nog eens huisarrest zou krijgen. Niet van een boze papa of mama die niet geamuseerd waren als het weer eens iets later was geworden bij ‘De Zon’ of voor die keer dat jongetje Kremers door oorzaak ‘luiheid’ z’n school had verprutst. Deze keer krijgen we allemaal en massaal huisarrest van ‘Ome Corona’…

In de afgelopen oud en nieuw-periode heb ik iets geschreven over “heel veel praten maar eigenlijk niets zeggen”. Een sterk staaltje van die kunst hebben we afgelopen week mogen zien tijdens een uren durend debat in de Tweede Kamer over het wel of niet invoeren van de avondklok. Ik blijf het knap vinden om vanaf ’s morgens 10.15 uur tot diep in de avond te kunnen soebatten over of het er nu wel of niet moet komen. Wat ik nog veel meer bijzonder vind is dat een kinderhand blijkbaar snel gevuld is met een half uurtje extra tijd. Zou draaikontje Jetten ook de app ‘Family Link’ op z’n telefoon hebben? Dat z’n partner hem een half uurtje extra schermtijd kan geven, zodat hij stopt met huilen omdat hij eigenlijk naar bed moet?

Met vierkante ogen zat ik te kijken naar de ellenlang durende uitzending waar het duidelijk werd dat ieder uur dat verstreek, er een beetje meer vrijheid wegebde. Op zich allemaal nog redelijk volgbaar, totdat de Minister President een opmerking maakte die mijn kleine beetje overtuiging van nieuwe maatregelen in één klap wegvaagde. Hij zei dat hij en zijn Kabinet nu feitelijk nóg meer macht hebben dan voorheen. Ze konden hem immers toch niet meer wegsturen. Ik wist niet hoe snel ik het rode knopje moest indrukken van de afstandsbediening. “Het zal ook nooit anders worden”, dacht ik nog.

In Nederland zien we bepaalde groepen de straat opgaan, na 21:00 uur, die zich niet willen onderwerpen aan onderdrukking. Blijkbaar moet dat hier gepaard gaan met colonnes politieauto’s, ME-busjes én helikopters in de lucht. We zien agenten met lange wapenstokken in gevechtstenue. We zien ingeslagen ruiten bij winkels en ziekenhuispersoneel wat niet meer naar buiten durft. Dit doet hun zaak geen goed. Strijden voor vrijheid mag nooit tot gevolg hebben dat je de vrijheid van anderen begrenst. Als je de strijd wilt aangaan, kies dan voor de mensen of de organisaties waar je zo tegen bent en verlaag je niet tot geweld en het benadelen van ondernemers die het al zwaar genoeg hebben.

Opkomen voor je vrijheid is een recht en moet iedereen vooral doen, desnoods na 21:00 uur als je daar nu zo blij van wordt. Maar het moedwillig vernielen van spullen en medeburgers geweld aandoen en daardoor straks mijn recht ontnemen op vreedzaam protest; dat hoort nergens bij! Voel je d’r eens aan…

Namens Niels,

een fijne dag…

Gerelateerde berichten

  • Blauw wit rood, Nederland in nood…5 juli 2022 Blauw wit rood, Nederland in nood… Een omgekeerde vlag. Het internationale teken van nood of verzet. De Nederlandse driekleur waar het rood staat voor het volk, wit voor de kerk en het blauw voor de adel en elite. Door hem […]
  • De bron…14 juni 2022 De bron… En weer vertrok er een colonne trekkers. Niet om het land te bewerken of om mais te poten. De tocht ging deze keer naar het huis van de stikstof-minister van der Wal. Een bonte […]
  • Een dag niet beperkt is een dag niet geleefd…22 maart 2022 Een dag niet beperkt is een dag niet geleefd… Vanaf morgen zijn we eindelijk af van alle beperkende coronamaatregelen in ons leven. Weer lekker overal zonder stofmasker naar binnen en niet eerst een staaf in je gok om bij een […]
  • Een groter vergif is niet te koop…14 december 2021 Een groter vergif is niet te koop… Wie kent de klucht van de 35.000 nieuw aan te planten boompjes en struiken? En wie kent dat andere slechte stuk over massale bomenkap in dezelfde gemeente? De winkeliers geven het goede […]
  • Diftar-razzia en sperrzeit…20 april 2021 Diftar-razzia en sperrzeit… Steeds vaker zijn er momenten dat ik niet te houden ben. Nu ruim een jaar lijkt de wereld stil te staan. In de ochtend wakker worden, naar je werk gaan, ’s avonds nog even zitten en weer […]