Goorse brandweer zoekt vrijwilligers

Wie zich wil inzetten als vrijwilligere brandweer-vrijwilliger is welkom bij de Goorse brandweer om zich aan te sluiten. De Goorse kazerne is onderdeel van de Brandweer Twente dat vanaf vandaag (1 februari) een campagne is gestart om voor 18 Twentse kazernes nieuwe vrijwilligers te zoeken, waaronder Goor.

Bij de Brandweer Twente zijn bijna 700 vrijwilligers actief in 29 kazernes die jaarlijks ruim 4.000 incidenten bestrijden. Vrijwilligers krijgen een vergoeding voor opleiding, oefeningen en voor inzet bij een calamiteit. Solliciteren kan tot en met maandag 1 maart. Op zaterdag 13 februari organiseert Brandweer Twente een online informatiebijeenkomst waarvoor je je via deze site kunt opgeven.

Gerelateerde berichten

  • Goorse brandweerkazerne centraal in Kerstfilm6 december 2018 Goorse brandweerkazerne centraal in Kerstfilm In een mooi gemaakt en aandoenlijk Kerstfilmpje van de Brandweer Twente is de Goorse brandweer kazerne in de van Kollaan centraal gesteld. De korte film op muziek en zonder woorden, gaat […]
  • Minder brand, meer storm en waterschade7 januari 2021 Minder brand, meer storm en waterschade De brandweerkorpsen in Goor en omgeving zijn in het vorig jaar ongeveer net zo vaak uitgerukt als in 2019. Dat blijkt uit de jaarcijfers van de Brandweer Twente. In totaal was er in de […]
  • ‘Brandweer wilde zelf niet naar Spechthorst destijds…’12 oktober 2021 ‘Brandweer wilde zelf niet naar Spechthorst destijds…’ Het verlies van ruim 3 ton dat de gemeente Hof van Twente lijdt nu de grond die ooit bestemd was voor een nieuwe brandweerkazerne in Goor, blijft de gemoederen bezig houden. Het terrein […]
  • Forse schade bij woningbrand Klaproosstraat8 juni 2021 Forse schade bij woningbrand Klaproosstraat De brandweer is vanavond uitgerukt voor een woningbrand aan de Goorse Klaproosstraat. De brand ontstond aan de achterzijde van de woning. Hoe de brand is ontstaan is nog onduidelijk maar […]
  • Negen Goorse brandweerlieden Koninklijk geëerd31 januari 2020 Negen Goorse brandweerlieden Koninklijk geëerd Een bijzondere avond voor negen Goorse brandweerlieden, gisteravond in de raadszaal het Goorse gemeentehuis. Nico Eggenkamp, Erik Eggink, Arjan ter Horst, Harrie Klumpers, Erik Mengerink, […]