‘Thuis in Tuindorp’ moet volkswijk meer leefbaar maken

Er is een inventarisatie gemaakt van de problemen in de Goorse volkswijk ’t Tuindorp én een projectgroep in het leven geroepen om de wijk meer leefbaar te maken. Dat antwoord het College van B&W op vragen van SP-voorman Herman Kalter. Hij wilde weten wat de gemeente doet aan de signalen die hij kreeg van geweld, drugs en overlast in de buurt. Het College constateert dat het de laatste maanden relatief rustig is maar dat er wel de nodige problemen spelen…

Daarom is een projectgroep in het leven geroepen met daarin bewoners, de politie, Viverion, Salut en de gemeente Hof van Twente. De ‘Tuindorpers’ hebben een inventarisatie gemaakt van wat er allemaal moet gebeuren om de volkswijk weer veilig en leefbaar te maken onder de titel ‘Thuis in Tuindorp’. De projectgroep gaat daarover binnenkort met de bewoners in gesprek.

Gerelateerde berichten

  • PvdA komt met ‘vijf punten-plan’ voor ’t Tuindorp24 augustus 2020 PvdA komt met ‘vijf punten-plan’ voor ’t Tuindorp De lokale Partij van de Arbeid wil een vijf-punten plan voor het Tuindorp in Goor. De sociaal democraten vinden dat het veel te lang duurt voor er echte resultaten worden geboekt in deze […]
  • PvdA houdt zorgen over leefbaarheid Tuindorp12 augustus 2020 PvdA houdt zorgen over leefbaarheid Tuindorp De lokale fractie van de Partij van de Arbeid maakt zich, niet voor het eerst, grote zorgen over de Goorse volkswijk 't Tuindorp in Goor. "We krijgen als partij veel klachten van bewoners […]
  • Zorgen om grote aantal coronabesmettingen Plukon2 juni 2021 Zorgen om grote aantal coronabesmettingen Plukon Er zijn grote zorgen om het relatief grote aantal coronabesmettingen bij het Goorse bedrijf Plukon. Dat werd duidelijk tijdens de gemeenteraadsvergadering van gisteravond. De […]
  • GroenLinks en SP over afvaldump: ‘Napolitaanse toestanden…’25 mei 2020 GroenLinks en SP over afvaldump: ‘Napolitaanse toestanden…’ De oppositiepartijen GroenLinks en SP in de gemeenteraad van de gemeente Hof van Twente hebben het College van B&W vragen gesteld over de toename van het dumpen van afval in Goor. Met […]
  • Geen duidelijkheid over toekomst Tuindorp3 juni 2019 Geen duidelijkheid over toekomst Tuindorp Het is nog niet duidelijk of de karakterestieke woningen op 't Tuindorp ook over 25 jaar nog bestaan. Dat zegt Viverion in een persbericht als reactie op de in verschillende media gewekte […]