Roots Simone Kleinsma leiden naar Goor…

De roots van de bekende actrice en zangeres Simone Kleinsma leiden onder meer naar Goor. Dat was gisteravond te zien in het NPO-programma ‘Verborgen verleden’ op NPO2. Daarin wordt van bekende Nederlanders uitgezocht wie de voorouders zijn, hoever de stamboom terug gaat én waar naartoe…

De historie van de in Amsterdam geboren Kleinsma voert uiteindelijk naar het Zwitserse Zürich en Zutphen waar één van de voorvaderen, Johannes Jacobus Slaterus conrector werd op een school. Diens zoon met dezelfde naam werd in de eerste helft van de 18e eeuw predikant in Goor waar hij in 1745 ook overleed. Ook daarna werd de geschiedenis van de familie nog even in het Goorse voortgezet zoals in de analen, die ook in de uitzending werden getoond, te zien is. De uitzending is via deze LINK terug te zien.

Gerelateerde berichten

  • Cyberaanval centraal in programma ‘De Stand van Nederland’22 januari 2021 Cyberaanval centraal in programma ‘De Stand van Nederland’ Genoeg landelijke aandacht voor het Twentse Haagje de laatste tijd op televisie. Naast de reportage van Hart van Nederland over de woonwagenkwestie kreeg ook de cyberaanval op de gemeente […]
  • Docu bombardement op Goor vanavond in Nieuwsuur2 mei 2020 Docu bombardement op Goor vanavond in Nieuwsuur De documentaire over het bombardement op Goor op 24 maart 1945 wordt vanavond uitgezonden in het programma Nieuwsuur op NPO2. De korte oorlogsdocumentaire is gemaakt door Mirjam […]
  • Keestra te gast in De Hofbar op NPO27 april 2020 Keestra te gast in De Hofbar op NPO2 Ingrid Keestra is vanavond te gast in het tv-programma De Hofbar van omroep Powned. Daar zal ze vertellen heo het is om mantelzorger te zijn tijdens deze Corona-crisis. De Hofbar is een […]
  • Diensten Hofkerk online te volgen31 maart 2020 Diensten Hofkerk online te volgen In verband met de corona-maatregelen zijn de kerkdiensten in de Hofkerk alleen nog via internet te volgen. Ze zijn live te zien, voorlopig elke zondag om 10.00 uur en daarna op ieder […]
  • Documentaire over bombardement op Goor in Nieuwsuur19 maart 2020 Documentaire over bombardement op Goor in Nieuwsuur Een documentaire over het bombardement op Goor op 24 maart 1945 wordt komende zaterdag uitgezonden in het programma Nieuwsuur op NPO2. De korte oorlogsdocumentaire is gemaakt door Mirjam […]